Chris Thompson er klar for Folk & Fisk 2017. Foto: Presse

Folk & Fisk henter Manfred Mann-legende

Folk & Fisk-festivalen gjør sin største satsing på headlinere noensinne, når de henter tidligere Manfred Mann-vokalist og gitarist Chris Thompson til Bodø.

Fra før er det klart at Hellbillies skal på scenen i mars. I tillegg er Publiners klare for festivalen.

– Det nye er at vi her henter inn et utenlandsk navn, det er første gang, sier festivalsjef Frode Mikaelsen til Bodø Nu.

– Så henter vi inn det solide, nordnorske alibiet som skal skape feelgood-stemning og spille hits, og der har Publiners vært aktuelle ei stund. 

Mikaelsen understreker at det er viktig å tilby noe som ikke alle andre festivaler kan skilte med. I så måte passer Chris Thompson inn. 

– Det handler litt om timing og litt om hva som er mulig å få til. Det har vært en ganske stor prosess å få Thompson til Bodø, sier han.

– Dette er det mest toppede programmet vi har hatt og den største satsingen på headlinere noensinne, poengterer Mikaelsen.

 

 

Thompson var vokalist og gitarist i det legendariske rockebandet i gruppas storhetstid.

Han fortsatte som soloartist har også bidratt på utallige album til andre artister. Her kan nevnes Alan Parsons, Steve Hackett (Genesis), Mike Oldfield, Bonnie Tyler og Sarah Brightman. Han har også vært på turne med blant annet Brian May (Queen).

Men det er solokarrieren han har satset på, og her har han gitt ut i overkant av 10 album. Likevel er det klassikerne fra den i Mannfred Mann’s Earth Band som fyller hoveddelen av repertoaret når han besøker Folk og Fisk.

I Bodø stiller han sammen med Mads Eriksen band. Gitarvirtuosen Mads Eriksen og hans band har spilt med Thomson i mange år og de to har gitt ut flere plater sammen.

Mads Eriksen nevnes som en av Norges ledene gitarister og i 2009 dannet han bandet Norwegian Tree sammen med Terje Rypdal og Ronnie Le Tekrø.

Med sin sjangeroverskridende musikalske lekenhet har Publiners utviklet sin egen musikkstil de kaller ”folk’n roll” Etter 6 plateutgivelser er de i sitt livs slag. ANs Rune Slyngstad gav siste plata terningkast fem og strålende kritikker og mente det var bandets beste – og bedre enn Vamp!

Publiners ble for alvor kjent for det norske folk gjennom deltagelse på Lyden av Lørdag i NRK i 2007 og MGP i 2009. Sanger som Maja, Toft, God natt, Bær mæ over og (Kj)ærligehet er kjente radio hits som stadig har høy rotasjon.

Bandet har er sterkt rykte som Live-band og en egen evne til å skape godfølelsen når de står på en scene.

 

Her er hele slippet:

Chris Thompson

Publiners

 

Drunken Sailors

Regnvær

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.