Eir Berg, Miriam Marcuk og Ida Mathilde Fauske serverer fiskemat for Salten laks. Maten tilberedes av kokkene på LystPå. Foto: Rune Kr. Ellingsen

Folk&Fisk i gang: Det er servert!

Årets mathappening i Bodø sentrum har så smått begynt. Matbodene som er satt opp i Glasshuset har åpnet, og duften av lekre fiskeretter inspirert av flere lands kjøkken sprer seg blant gjester og nysgjerrige.

Det begynte å bli en del folk i Glasshuset da Bodø Nu var innom litt før klokka 12 i dag. Foto: Rune Kr. Ellingsen

– Masse folk

Ohma og Bjørk har samlokalisert sin bod. Der treffer vi Jonas Øines og Sanna Svensson i full gang med å servere sultne kunder.

– Det begynner å ta seg opp. Vi har tro på at det blir mye folk denne helga, sier de kort tid etter at de har åpnet.

Det samme sier gjengen hos Salten laks. De har hyret inn kokkene fra LystPå for å lage maten, mens Salten laks stiller med fiskeråstoffet.

– Vi åpnet for en halv time siden, og det har vært masse folk, sier Eir Berg, Miriam Marcuk og Ida Mathilde Fauske.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Jonas Øines og Sanna Svensson fra Ohma og Bjørk gleder seg til festivalhelg. Foto: Rune Kr. Ellingsen

Offisiell åpning klokka 15

Ute blant bordene treffer vi Ruth Tove Trang-Liljar, Håkon Roald, Mari Hulleberg og Stine Melsæther med munnene fulle av mat.

– Jeg var med på Folk&Fisk den første gangen den ble arrangert, sier Roald.

Resten av gjengen er her for første gang, men har store forventninger til helga.

– Det blir sikker mye folk. Vi har ikke vært her og spist tidligere, men maten var veldig bra, sier damene.

Artikkelen fortsetter under bildet).

Ruth Tove Trang-Liljar, Håkon Roald, Mari Hulleberg og Stine Melsæther koser seg med god mat. Foto: Rune Kr. Ellingsen

Klokka 15 er det offisiell åpning av festivalen, som er den fjerde i rekken.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.