Foto: Martin Losvik

Fordypningsrommet vant Nord-Norsk Arkitekturpris

I kveld ble Nord-Norsk Arkitekturpris delt ut i Tromsø. 

Den æren gikk til Håvard Lund-prosjektet Fordypningsrommet Fleinvær, som åpnet i fjor sommer.

LES OGSÅ: I Håvards rike

Anlegget er tegnet av TYIN tegnestue og Rintala Eggertson arkitekter, og består av flere monofunksjonelle hus - et kjøkkenhus, et sovehus, en tenketank, et studio, et badehus og en sauna - klar til å ta imot kreativt tenkende gjester av alle varianter.

Da Bodø Nu snakket med Lund i går, var han spent før utdelingen.

– Skulle vi motta pris i morgen, vil jeg si det er en stor anerkjennelse til Gildeskål kommune som har turt å gi meg byggherre-status og i tillegg operert med forbilledlig saksbehandling. De burde gitt kurs til andre.

– Videre er det en anerkjennelse og inspirasjon til den type byggeprosess vi har vært igjennom: Veien har blitt til mens vi har gått den, og den er ikke ferdig gått! Eiergruppen er nesten den største ressursen, la han til.
 
Lund skrøt også av håndverkerne som har vært med på laget.
 
– Prisen vil tilslutt være en anerkjennelse av at håndlaget arkitektur lønner seg. Håndverkerne våre har tilsidesatt krav og dedikert seg fullstendig. Bildene derfra kommuniserer umiddelbart hvilken identitet og kvalitet Fordypningsrommet står for. Her er ingen listverk eller tilfeldige skjøter.
 
Her kan du se flere bilder av Martin Losvik:
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.