Frode Nymo er klar for ny jobb i Bodø Rhythm Group. Foto: Preben Hunstad

Frode fikk jobben - nå er Bodø Rythm Group fulltallig igjen

Det bekrefter biblioteksjef Trud Berg overfor Bodø Nu. 

Nymo erstatter dermed Tore Johansen. Fra før har Martin Högberg erstattet Finn Robert Olsen, som i fjor sa opp sin stilling i jazzbandet.

Bodø Rhythm Group ble også lagt under Stormen bibliotek i fjor, etter en lang periode der bandets tre musikere sto på lønningslista til Stormen Konserthus KF, etter at foretakets styre hadde besluttet å avvikle ordningen. 

Til slutt ble løsningen å organisere bandet under biblioteket og Bodø kommune - og nå er det altså klart at Nymo sørger for at det igjen blir en trio.

Da Bodø Nu intervjuet ham i forbindelse med Bodø Jazz Open, sa Valnesfjord-mannen dette om hvordan han igjen skal sette preg på "hjembyen":

– Det vet jeg ikke ennå. Men om noen kan bruke det jeg har lært opp gjennom årene, så blir jeg veldig glad for det. Om så det bare handler om å lære noen å spille saksofon. Jeg ser for meg at jeg kommer til å engasjere meg, men fremdeles er det veldig åpent på hvilken måte, sier han, og legger til at han gleder seg veldig til returen.

– Det føles veldig friskt, og jeg har masse energi.

Nymo har blant annet vunnet Spellemannsprisen, og har turnert verden rundt som jazzmusiker. Men nå er det hjemlige strøk som venter.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.