Daglig leder Sigurd Peter Rydland ved Taste of North AS har gjennomført en stor snuoperasjon. Det ga resultater. Arkivfoto: Mariell Tverrå Løkås

Gjorde store endringer – løftet omsetningen kraftig

Taste of North har administrasjonen i Bodø, mens fabrikken der fiskeproduktene foredles og sendes ut i markedet ligger på Korsnes i Tysfjord.

I fjor hadde bedriften samlete inntekter på nær 32,5 millioner kroner. Det er nesten fem millioner kroner mer enn året før; en økning på 18,4 prosent. Samtidig gikk resultatet fra en minus på drøyt en million kroner i 2015 til et overskudd på 2,3 millioner kroner i fjor. 

Virksomheten driver med produksjon og salg av fiskeprodukter. Hovedomsetningen i fjor kom fra lutefisk, klippfisk, lakseprodukter og tørrfisk. Mesteparten av det for salg her hjemme – mens rundt 30 prosent av produksjonen blir eksportert ut av landet, kommer det fram i årsberetningen. 

Der står også årsaken til at bedriften gjorde det bedre i fjor enn noen gang tidligere:

Selskapets arbeid med volumoppbygging på et smalere produktsortiment har i 2016 gitt betydelige resultater. Omstillingen har også gjort bedriften noe mindre sesongavhengig – og samtidig gitt økte volumer å fordele faste kostnader på. 

Les mer: Salten Aqua går inn i storstilt klippfisksatsing.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.