Bodø/Glimt hadde ingen god dag på jobben borte mot Sandnes Ulf. Foto: Per-Inge Johnsen.

Glimt gikk på trynet mot Sandnes Ulf

Sandnes Ulf - Bodø/Glimt 3-0 (1-0)

Bodø/Glimts rekke på seks kamper uten tap fikk en bråstopp borte mot Bengt Sæternes og hans Sandnes Ulf. Med Trond Olsen på benken skapte gultrøyene pinlig få muligheter samtidig som hjemmelaget var dødelig effektive. 

Kjell Rune Sellin satte inn 1-0 halvveis inn i førsteomgang, mens Glimt ikke klarte å få et skudd på mål før på overtiden av omgangen. 

Andreomgang ble ikke noe bedre for Glimt, og da Tomas Kristoffersen og Kent Håvard Eriksen la på til 3-0 for hjemmelaget, var ydmykelsen komplett for de helgule etter en svært svak dag på jobben. 

Svak førsteomgang 

Med kaptein Trond Olsen på benken slet Bodø/Glimt fælt med å skape muligheter borte mot opprykksrival Sandnes Ulf, en arena nordlendingene aldri har vunnet på. 

Hjemmelaget derimot, var giftigere frampå foran mål. Etter tretten minutters spill måtte keeper Ricardo fram med en kjemperedning da Vidar Nisja kom alene gjennom, men da også Kjell Rune Sellin ble spilt fram alene mot keeper drøye ti minutter senere, klarte ikke den brasilianske sisteskansen å holde unna. 

Sandnes Ulf fikk også en god mulighet til å doble ledelsen etter halvtimen spilt, men Friedrich revansjerte seg med en god redning. 

Glimt på sin side skapte pinlig lite framover på banen og hjemmelaget fikk kampen over i akkurat det sporet de ville etter scoringen. 

Hjemmelaget avgjør kampen 

Bodø/Glimt klarte å ta litt tak i banespillet i begynnelsen av andreomgang, men de store sjansene fortsatte likevel å utebli samtidig som Sandnes Ulf etterhvert klarte å presse gultrøyene tilbake i banen igjen. 

I jakten på utligning og frustrasjon over ikke å skape noen sjanser, forsøkte Aasmund Bjørkan å legge om til en slags 3-4-3-formasjon. 

Det taktiske krumspringet fikk likevel ingenting å si, for kvarteret før slutt gikk hjemmelaget opp og doblet ledelsen etter at Tomas Kristoffersen skjøt et frispark like utenfor sekstenmeteren via Glimt-muren og i mål bak en utspilt Ricardo. 

Etter scoringen kastet Bjørkan innpå Trond Olsen og Jens Petter Hauge i en desperat jakt på scoring, men Sandnes Ulf fortsatte uansett med å ha full kontroll i forsvar. 

Halvminuttet før full tid gjorde Kent Håvard Eriksen ydmykelsen komplett for Glimt da han banket inn hjemmelagets tredje mål opp i nærmeste kryss. 

Dermed kunne Bengt Sæternes og hans Sandnes Ulf innkassere en fullt fortjent 3-0-seier, og rogalendingene klatrer samtidig helt opp i ryggen på Bodø/Glimt på tabellen. Samtidig mister Glimt tabelltoppen til Ranheim, og gultrøyene har en god del å rette på før kampen mot Ullensaker/Kisa på 16. mai. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.