Glimt-spillerne kunne slippe jubelen løs etter seiren over Ull/Kisa. Foto: Per-Inge Johnsen.

Kremmerhus sikret 16.mai-festen

Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa 3-1 (1-0)

Bodø/Glimt slo tilbake med seier på norsk fotballs store dag, men noen festfotball ble det likevel ikke i 16.mai-kampen mot Ullensaker/Kisa. 

Etter en sjansefattig førsteomgang sendte den tidligere TIL-spilleren Thomas Drage hjemmelaget i føringen før pause. I andreomgang doblet toppscorer Kristian Fardal Opseth ledelsen, men bortelaget slo tilbake og reduserte til 1-2 kvarteret før slutt. 

Helt på tampen reddet likevel innbytter Ulrik Saltnes festen for Glimt da han banket inn et skikkelig kremmerhus av en scoring opp i lengste kryss fra kanten av sekstenmeteren. 

Hull på byllen 

Glimt slet fælt ved å skape sjanser i forrige helgs 0-3-tap borte mot Sandnes Ulf, og det ble heller ikke servert noe festfotball på Aspmyra i førsteomgang mot Ullensaker/Kisa. 

Hjemmelaget hadde riktig nok et par halvsjanser, men virkelig farlig ble det ikke før Ullensaker/Kisa fikk corner halvveis ut i omgangen. Truls Jørstad servet ballen perfekt inn mot bakre stolpe der den ble headet tilbake mot mål, men på streken stod Kristian Fardal Opseth som en reddende engel for Glimt og beinet ballen unna. 

Åtte minutter før pause fikk Glimt endelig angrepsspillet sitt til å gå på skinner da Vegard Leikvoll Moberg ble spilt nydelig opp langs høyrekanten før han fikk sendt ballen tilbake til Thomas Drage som stormende etter inn i boksen. Den tidligere TIL-spilleren hadde både tid og rom til å legge ballen til rette før han iskaldt bredsidet ballen hardt og kontant ned i nærmeste hjørne. 

Toppscoreren dobler 

I andreomgang trengte ikke Glimt like lang tid på å komme seg til de store sjansene, og allerede sju minutter etter hvilen ble det nettsus på ny på Aspmyra. 

Trond Olsen la inn presist fra venstrekanten og traff toppscorer Kristian Fardal Opseth inne i feltet, som sikkert styrte ballen i mål til 2-0 for Glimt. 

Like etterpå var det smått utrolig at stillingen økte til 3-0 etter en eventyrlig trippelmulighet til Glimt. Fardal Opseth brente først til fra kort hold og traff keeper. På returen fikk Vegard Leikvoll Moberg sjansen til å banke til, men Ull/Kisa reddet forsøket på streken. Nok en gang havnet returen til en Glimt-spiller, men denne gang traff ikke ballen mål da Trond Olsen skjøt høyt over mål. 

Kremmerhus avgjør

Hjemmelaget hadde tilsynelatende god kontroll på kampen etter Fardal Opseths scoring, men kvarteret før slutt ble det likevel ny spenning i kampen. 

Ole Kristian Langås fikk ballen etter flott spill av Ull/Kisa og fikk tid og rom til å smelle til fra distanse. Ballen fikk en retningsforandring via en Glimt-spiller og føk inn ved stolperota bak en utspilt Ricardo. 

Bodø/Glimt klarte likevel å holde nervene i sjakk, og to minutter før full tid fikk publikum på Aspmyra virkelig noe å juble over da innbytter Ulrik Saltnes bestemte seg for å banke til fra kanten av sekstenmeteren. Ballen føk som et prosjektil opp i lengste kryss bak en fullstendig sjanseløs Hagerup. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.