Hege Leirfall Ingebrigtsens ansettelse av Frode Thomassen skaper bølger. Foto: Tore Isaksen Seeberg

Glimt-blogger ut mot styrelederen: – Ikke særlig tillitvekkende

I går ble Thomassen presentert som klubbens nye, daglige leder.

I dag går Børre Arntzen ut mot prosessen på sin blogg Hør her.

Bakgrunnen er denne: I 2009 ble Hege Leirfall Ingebrigtsen ansatt som leder for Senter for prestasjonsutvikling ved Høgskolen i Bodø - av ingen ringere enn Frode Thomassen.

"Glimtmodellen"

– Så da har vi altså den smått morsomme situasjonen at Frode Thomassen ikke bare tilsatte den han skal erstatte (Bjørn Tore Hansen), men han har også tilsatt den som tilsetter ham. Joda, vi er så få her oppe i lille Bodø at vi må satse på gjenbruk og ansette hverandre, skriver Arntzen i sitt kritiske blogginnlegg.

– Problemet er at dette også kan kalles «Glimtmodellen» – la oss kompiser holde sammen og kjøre løpet. Vi har sett det i styresammenheng og vi har sett det på Aspmyra. Derfor er det ikke særlig tillitvekkende at de involverte nærmest friskmelder seg selv og heller ikke snakker om eventuelle koblinger før folk utenfra tar det opp, legger han til.

– Ikke en nær venn

Arntzen stiller også styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen flere spørsmål om ansettelsen av Thomassen og deres relasjon:

– Opplyste du styret i klubben om at Frode Thomassen sto bak ansettelsen av deg som leder for Senter for prestasjonsutvikling i 2009?

– Ja, både styret og Bedriftskompetanse, byrået vi har brukt i rekrutteringsarbeidet, var fullt ut innforstått med dette.

– Anser du deg som en nær venn av Frode?

– Nei, anser meg ikke som en nær venn av ham. Men Bodø er en liten by og vi kjenner hverandre godt gjennom blant annet vårt felles engasjement i fotballen. I løpet av de siste sju årene har vi nesten ikke møttes før denne prosessen med ny daglig leder i Glimt.

Så ikke habilitetsutfordringer

– Vurderte du din egen habilitet i forbindelse med behandlingen av Frode Thomassen som kandidat til stillingen?

– Da alle kandidatene var klare drøftet vi habilitet og andre eventuelle utfordringer. Ingen så noen habilitetsutfordringer. Heller ikke jeg.

Tidligere i dag ble det også klart at styremedlem og tidligere nestleder i Glimt-styret, Hans Austad, trekker seg fra sitt verv.

Han ville ikke kommentere årsaken til fratredelsen. Det ville heller ikke styreleder Ingebrigtsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.