Mathias Normann var kanskje Glimts beste spiller i seieren over Molde. Foto: Per-Inge Johnsen.

Bodø/Glimt overrasket i Molde

Molde - Bodø/Glimt 0-2 (0-2)

Bodø/Glimt fikk kjørt seg skikkelig i starten av førsteomgang i treningskampen mot Molde, men etter en scoring mot spillets gang snudde kampen helt for Aasmund Bjørkans mannskap. 

Thomas Jacobsen doblet ledelsen før pause, og utover i andreomgang ble et blekt og motløst hjemmelag nærmest løpt i senk av Bodø/Glimt. 

Flere scoringer ble det ikke på Aker Stadion, og dermed kunne Glimt-gutta ta med seg en sterk og etterhvert fullt fortjent seier før oppkjøringen fortsettes med treningsleir på La Manga.  

I ledelsen mot spillets gang

Hjemmelaget Molde kom desidert best i gang på Aker Stadion og presset gjestene fra nord godt inn i egen sekstenmeter ved flere anledninger i starten av kampen. 

Blåtrøyene kom seg til en rekke hjørnespark og flere farlige skuddposisjoner, men hverken Ruben Gabrielsen, Sander Svendsen eller Babacar Sarr klarte å få skikkelig dreis på avslutningene sine. 

Utover i omgangen klarte etterhvert Glimt å komme seg litt bedre med i banespillet og utfordre Molde høyere i banen. 

Rett før halvtimen spilt viste de seg også dødelig effektive ved å ta ledelsen mot spillets gang. Mathias Normann gjorde en god jobb ved å holde ballen i spill høyt i banen for Glimt før nysigneringen Kristian Fardal Opseth banket ballen opp i lengste hjørne fra skrått hold. 

Scoringen så ut til å være en solid vitamininnsprøytning for Glimt, som hevet seg flere hakk etterpå. Molde derimot så  ut til å begynne å tvile på seg selv i sin ukjente 5-3-2-formasjon, og begynte å gi fra seg det store overtaket i banespillet som de hadde i begynnelsen av kampen. 

Fem minutter før pause utnyttet Glimt Moldes passivitet til å doble ledelsen sin. Trond Olsen fant indreløper Ulrik Saltnes med en flott gjennombruddspasning før Saltnes fikk lagt igjen ballen til midtbanekollega Thomas Jacobsen. Jacobsen er ikke kjent som noen stor målscorer, men veteranens flotte avslutning oppe i lengste hjørne var det likevel ingenting å si på. 

Løper over Molde

I andreomgang valgte Molde å skrote sin 5-3-2-formasjon fra førsteomgang og gikk i stedet over til å spille en mer klassisk 4-4-2-formasjon. Formasjonsbyttet til tross, hadde Bodø/Glimt god kontroll på Molde også i andreomgang. 

Innledningsvis la gultrøyene seg godt bak i banen og ventet tålmodig på at Molde skulle gjøre feil slik at de kunne gå på kontringer. 

Etter 69 minutters spill kom Ulrik Saltnes nære ved å sette inn 3-0 etter å ha blitt sendt alene igjennom av Opseth. Molde-keeper Silva klarte likevel å holde laget sitt inne i kampen med en flott beinparade.

I kampens siste 20 minutter ble et motløst og blekt Molde nesten løpt i senk av ivrige og offensive Glimt-spillere. Innbytter Fredrik André Bjørkan kom også nære ved å punktere kampen helt, men unggutten fikk ikke dreis på avslutningen sin. Til tross for flere gode sjanser i sluttminuttene, lyktes ikke Bodø/Glimt å gjøre 3-0 før dommer blåste av kampen. 

2-0 borte mot Molde er likevel et svært godt resultat for Aasmund Bjørkans menn, som snart setter kursen mot treningsleir på La Manga. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.