Bodø/Glimt og Trond Olsen måtte gå målløse av banen mot Sandnes Ulf. Foto: Per-Inge Johnsen.

Glimt tapte mot opprykksrival

Sandnes Ulf - Bodø/Glimt 1-0 (0-0)

Bodø/Glimt trakk det korteste strået mot opprykksrival Sandes Ulf i den siste treningskampen på La Manga tirsdag ettermiddag. 

Glimt var det klart svakeste laget i en dårlig førsteomgang, men hevet seg litt i andreomgang. Likevel var det Sandnes Ulf som tok ledelsen da Vidar Nisja headet rogalendingene i ledelsen etter en corner. 

Etter scoringen hadde Glimt det meste av spillet, men likevel kom de aldri seg spesielt nære en utligning, og dermed tok Sandnes Ulf til slutt en fortjent 1-0-seier etter en svak forestilling av Glimt. 

Uinspirert førsteomgang

Det var ikke mye som skjedde i den første omgangen mellom Bodø/Glimt og Sandnes Ulf på La Manga, og glimtgutta måtte gå i garderoben til pause uten å ha klart å få et eneste skudd på mål. 

Glimt slet nemlig stort med å spille seg til sjanser mot et Sandnes Ulf som presset høyt i banen og hadde mye ball på de helgules banehalvdel. 

Til tross for det spillemessige overtaket, klarte heller ikke rogalendingene å skape det helt store foran mål. Etter 23 minutters spill kom de seg likevel til omgangens største sjanse da de kom seg fint rundt på Glimts venstreside, men Marius Lode ryddet unna i siste liten for Glimt. 

Sju minutter senere klarte Sandnes Ulf å sette ballen i mål, men Kent Håvard Eriksen ble avvinket for offside før avslutningen gikk. 

Dermed ebbet en svært svak omgang ut i 0-0, der Glimt var klart svakest av de to lagene. 

Svak cornermarkering

I andreomgang viste Glimt tidlig at de ville heve seg etter en dårlig førsteomgang. Både Kristian Fardal Opseth og Joachim Osvold kom seg til brukbare muligheter, og Glimt var langt mer med i kampen nå, selv om det ikke skulle så mye til etter den svake førsteomgangen. 

Utover i omgangen begynte kvaliteten likevel å dale igjen for Glimt og Sandnes Ulf tok igjen over initiativet i kampen. Etter 70 minutters spill tok de også ledelsen da Vidar Nisja headet inn en godt slått corner på første stolpe. Markeringen fra Glimt var langt fra imponerende, og dermed fikk Nisja en enkel jobb med å styre headingen i mål. 

Etter scoringen overtok Glimt det meste av banespillet, men spesielt nære en utligning var gultrøyene likevel ikke. Dermed ebbet kampen ut i en nokså fortjent 1-0-seier til Sandnes Ulf. 

Selv om man kanskje ikke bør legge for mye i en treningskamp etter en lang treningsuke, er det likevel ingen tvil om at Glimt må heve spillet sitt mange hakk før seriestart om en drøy måned. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.