Mathias Normann og Glimt må ta den vonde veien ned til 1.divisjon. Foto: Per-Inge Johnsen.

Glimt rykket ned: – Det er helt forjævlig

Rosenborg - Bodø/Glimt 2-1 (1-0)

Jubileums-sesongen 2016 endte på aller verst tenkelige måte for Bodø/Glimt, som må ta den tunge veien ned til Obosligaen etter å ha tapt mot Rosenborg på Lerkendal.

Mens Rosenborg-spillerne kunne sprette champagnen etter å ha sikret seg sitt andre strake seriegull, lå Glimt-spillerne fortvilte igjen på gressmatta etter at nedrykket var et faktum. 

Glimt var nødt til å ta poeng etter at nedrykksrivalene Tromsø og Stabæk tidlig tok ledelsen i sine kamper. I stedet var det Rosenborg som tok ledelsen da Mushaga Bakenga stanget trønderne i ledelsen etter 35 minutter. 

I andreomgang forverret krisen for Glimt seg ytterligere etter timen spilt da Hólmar Örn Eyjolfsson doblet ledelsen etter en retur fra keeper Simon Thomas. 

Åtte minutter senere blåste Fitim Azemi nytt liv inn i kampen da han stanget inn reduseringen etter en corner. 

Utover i andreomgang ble det klart at Glimt var nødt til å vinne kampen for å berge seg fra nedrykk. Det ble imidlertid ikke flere mål på Lerkendal, og dermed må Glimt ta den svært vonde turen ned til 1. divisjon.

Gryende krise 

Bodø/Glimt gikk friskt til verks fra start mot Rosenborg, og møtte trønderne relativt høyt i banen i åpningsminuttene. Gjestene skapte også kampens første sjanse da Trond Olsen fant Fitim Azemi med et innlegg fra kanten. Rosenborg maktet ikke å klarere ballen, men Glimt-spissen klarte heller ikke å få vendt opp slik at han kom til et skikkelig skudd. 

Utover i omgangen begynte Rosenborg sakte men sikkert å få i gang maskineriet sitt, og Fredrik Midtsjø fikk flere gode muligheter til å sette ballen i mål, men avslutningene satt imidlertid ikke helt. 

Ti minutter før pause fikk trønderne omsider hull på byllen. Glimt ropte først forgjeves på straffe da Azemi gikk i bakken, og trønderne slo raskt om. Pål André Helland fikk både tid og rom på høyrekanten til å legge inn til Mushaga Bakenga, som muligens stod i offsideposisjon. Spissen headet uansett enkelt i mål, og dermed var Rosenborg i ledelsen. 

Trønderne fortsatte å kjøre på etter scoringen, og både Fredrik Midtsjø og Pål André Helland kunne ha doblet ledelsen før pause. Dermed kunne Glimt prise seg lykkelige over at stillingen til pause kun var 1-0, og de helgule var langt unna å matche Rosenborg i banespillet i den første omgangen.

Samtidig ledet nedrykksrivalene Tromsø og Stabæk sine kamper, noe som betød at Glimt ble dyttet ned til nedrykksplass før den aller siste omgangen i årets Tippeliga skulle spilles. 

Nedrykket blir faktum 

I andreomgang tok trener Aasmund Bjørkan straks grep og sendte inn Morten Konradsen for Alexander Jakobsen. Mathias kom også nærme en utligning for Glimt da han fem minutter ut i omgangen fikk skutt fra 18 meter. Skuddet var godt, men ballen snek seg like utenfor stolpen til Rosenborg. 

Etter timen spilt nådde Glimt-krisen et nytt klimaks. Jonas Svensson snappet opp ballen og fikk fyrt løs. Keeper Simon Thomas ble tvunget til å slå ballen ut i returrommet, der Hólmar Örn Eyjolfsson pirket ballen inn i det åpne målet til 2-0. 

Da alt så som mørkest ut for Glimt, sørget Fitim Azemi for å gi nytt håp i kampen for fornyet Tippeliga-kontrakt. Glimt fikk tildelt en corner som Ole Jørgen Halvorsen slo perfekt inn til Azemi, som dermed kunne heade inn den viktige reduseringen. 

Samtidig som Glimt desperat jaktet en utligning mot Rosenborg, tok nedrykksrival Stabæk ledelsen 3-0 mot Start. Det betød at uavgjort ikke lenger ville holde til å berge plassen for Glimt, som dermed var nødt til å slå Rosenborg om de skulle holde liv i drømmen om fortsatt eliteseriespill i 2017. 

Det ble imidlertid ikke flere scoringer for Glimt, som dermed må avslutte klubbens 100 års-jubileum med å ta den blytunge turen ned til 1. divisjon. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.