Hege Leirfall Ingebrigtsen synes ikke hun har blitt et offer for kjønnsmakt i forbindelse med medieomtalen av hennes nye verv i Bodø/Glimt. Foto: Presse

Glimt-styrelederen tilbakeviser diskriminerings-utspill

Da Hege Leirfall Ingebrigtsen ble kunngjort som Bodø/Glimts nye styreleder, valgte en rekke medier - deriblant Bodø Nu - å vinkle dekningen sin på at RBK-trenerens kone nå blir sjef på Aspmyra.

Det skapte reaksjoner, særlig i form av en kronikk publisert i Dagens Næringsliv og Medier 24, av stipendiat ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord Universitet, Anne Tjønndal.

Kronikkforfatteren omtalte blant annet mediedekningen "et strålende eksempel på kjønnsmakt og diskriminering i norsk idrett", og fikk blant annet svar i form av en kommentar fra redaktør Markus André Jensen.

Nå går Ingebrigtsen, tidligere visepresident i Norges Fotballforbund, selv ut mot diskriminerings-utspillet.

– I prinsippet er jeg enig med innholdet i kronikken om at man skal bli sett på i forhold til kompetansen man har. Men i den saken her må vi erkjenne at det faktisk er en nyhetssak i seg selv at treneren i Norges største klubb er gift med styreleder i en klubb i toppfotballen. Det har vel aldri skjedd før. Da er det naturlig at du får den fremstillingen, sier hun til VG.

– Jeg er veldig opptatt av ikke å sykeliggjøre den biten der. Vi skal ikke lage et «rødstrømpe-opplegg» av ting som i utgangspunktet ikke er det. Jeg er ikke tilhenger av kvotering i seg selv, for jeg mener at du skal bli valgt på bakgrunn av kompetanse. Derfor valgte jeg egentlig bare å sitte på sidelinjen i den debatten. Men i forbindelse med kvinnedagen holdt jeg et innlegg på Universitetet i Nordland der hun som skrev kronikken var til stede. Da sa jeg bare at vi må erkjenne at det var en nyhetssak, legger hun til overfor samme avis.

Saken er en del av et større intervju VG gjør med ekteparet, som må kunne sies å være et av de mektigste i norsk fotball.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.