Bodø/Glimt-spiller delte informasjon med spillekspert før bortekamp mot Odd. Foto/faksimile: Per-Inge Johnsen/Josimar

Glimtspiller
involvert i
oddsskandale

I forkant av fjorårets oppgjør på Skagerak Arena i eliteseriens 9. runde, deler en glimtspiller lagoppstillingen med en spillekspert i et norsk mediehus. 

Det skriver fotballmagasinet Josimar, som en del av en større reportasje om spillkulturen internt i norsk fotball. 

Varslet ekspert

Av meldingen fra spilleren fremgår det at Bodø/Glimt stiller med svekket lag. Ifølge Josimar heter det i Norges Fotballforbunds hefte Kampen mot kampfiksing at det er "forbudt å formidle innsideinformasjon (...) Informasjon du sitter på som følge av din relasjon til idretten eller konkurransen.

Meldingsutvekslingen foregår som følger:

"Hei. Har litt inside til deg på Odd-Glimt i helga som du kan legge ut på tipssiden på Facebook. Føler ikke jeg kan gjøre det. Glimt stiller med "B-laget" mot Odd. Lagoppstilling: Haldórsson - Moe, Bjørnbak, Edvartsen, Jonassen, Normann, Karlsen, Berg, Hauge (16 år), Azemi, Bjørkan (17 år). Kan fort bli stygt.

"Såpass ja! Hvorfor det egentlig? Dette er gullinfo!"

"Han regner vel med at det blir tap uansett og vil spare spillere til hjemmekampen mot Vålerenga på onsdag".

Saken fortsetter under bildet.

Sms-utvekslingen mellom en glimtspiller og en spillekspert, som Josimar fronter sin reportasje om ukultur knyttet til oddsspill i norske fotballgarderober med. Faksimile: Josimar.

Spilleren bekrefter

Overfor Josimar bekrefter spilleren at han sendte sms-en.

– Er det greit?

– Nei, egentlig ikke. Men jeg føler ikke at jeg gjorde noe ulovlig. Det er bare å møte opp på trening, så ser du lagoppstillingen. 

Spilleren avviser å ha delt informasjonen på lukkede Facebook-fora, men bekrefter at han har vært medlem av slike grupper. 

Skeptisk Bjørkan

Glimttrener Aasmund Bjørkan gir uttrykk for at han slett ikke liker at slik informasjon blir delt.

– Dette høres ut som en kobling jeg ikke er glad for. Våre spillere skal ikke dele slik informasjon. Ikke fordi det er hemmelig, for vi er åpne med media om laguttak. Og alle som kommer på treningen dagen før, kan lese lagoppstillingen ut av formasjonstreningen. På generelt grunnlag skal fotballspillere være forsiktig med slikt. Det går på lagets integritet, på sportens integritet.

I artikkelen vil ikke Norsk Tipping kommentere hendelsen. For ordens skyld tapte Bodø/Glimt kampen 2-1. 

SPILLKULTUR I NORSK FOTBALL
 
* Over 16 sider i sin siste utgave avdekker fotballmagasinet Josimar hvordan norske fotballspillere systematisk setter penger på egne kamper. 
* Det fremgår at spillere deler informasjon om laguttak på lukkede internettfora. 
* Josimar skriver også om tilfeller der spillere har pådratt seg gule kort med vilje. 
* Magasinets forside frontes av en sms sendt fra en ikke navngitt glimtspiller, til en spillekspert, der han avslører at Bodø/Glimt skal stille med svekket lag mot Odd i en kamp i eliteserien. Glimt tapte til slutt kampen 2-1. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.