Frode Thomassen er Glimts nye direktør. Foto: Arkiv/Glimt

Han blir Glimts
nye daglige leder

Styret i Bodø/Glimt har bestemt seg for å ansette Frode Thomassen som ny daglig leder.

Klubben avholdt i dag en pressekonferanse på Aspmyra, hvor Thomassen ble presentert. Hans engasjement for klubben - og erfaring både som styreleder og trener - ble trukket frem som avgjørende for valget. 

– Frode besitter den totale kompetansen vi leter etter og kjenner klubben svært godt. Han har fått meget gode skussmål lokalt, regionalt og nasjonalt, skryter en fornøyd styreleder, Hege Leirfall Ingebrigtsen.

Thomassen, som tidligere har vært styreleder i Bodø/Glimt, ansatte selv i sin tid Bjørn-Tore Hansen i stillingen som direktør.

 

Frode Thomassen ble presentert som ny daglig leder på Aspmyra i dag, sammen med styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen. Foto: Tore Isaksen Seeberg

– Bygge en prestasjonskultur

 Thomassen trengte ikke lang betenkningstid når tilbudet ble gitt i går kveld.

– Jeg er svært glad for å kunne bidra til å utvikle en toppklubb, som skal være å regne med i norsk toppfotball. Målet er å bygge en prestasjonskultur og lete etter forbedringspunkter i hele klubben. Klubben har et budsjettert underskudd på 3.5 millioner i år. Det blir viktig å ivareta en robust økonomisk situasjon videre. 

Den tidligere styrelederen jobber i dag som fakultetsdirektør ved Profesjonshøgskolen på Nord universitet. Når han tiltrer sin nye stilling, er foreløpig uklart

– Jeg må gå en runde med arbeidsgiver, men helst så snart som mulig. Enkelte oppgaver vil jeg kunne bidra på fra dags dato, men det kan drøye til ut i august før jeg er i full sving. 

Han har spilt fotball på øverste nivå for Lyn, og har vært tilknyttet Toppidrettssenteret.

– Vemodig

Stillingen som direktør har siden januar 2009 tilhørt Bjørn-Tore Hansen.

– Det ligger ingen dramatikk bak min beslutning. Jeg har vært i klubben lenge, og ønsker å prøve noe nytt. Det er både med stor sorg og en viss lettelse at jeg nå trer ut av min stilling, sa han i en pressemelding i forbindelse med avgangen.

– Vi respekterer Bjørn-Tores beslutning og vurdering av egen fremtid, og takker han for lang og tro tjeneste til klubben vår, uttalte styreleder Ingebrigtsen den gang.

NB: Glimt jakter også ny markedssjef og utviklingssjef etter at Runar Berg og Øyvind Iversen forlot sine stillinger. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.