Eric Alberto Marhaug stortrivdes i Hans Majestet Kongens Garde, hvor han tilbrakte ett år. Foto: Privat

Hans Majestet
Eric Alberto

– Jeg tror jeg har det som trengs i muskulaturen og i kroppen for å bli god igjen. Det krever hardt arbeid, men jeg har tro på meg selv, sier 20-åringen.

For tre år siden var han forsidestoff i Bodø Nu. Da som en av de aller raskeste i Norge i sin aldersgruppe, og som en som nettopp hadde kommet ut av skapet som homofil.

– Hva har du gjort siden?
– Gud bedre, er det tre år siden? Tja, jeg gjorde en ganske god sesong i 2014. Så dro jeg inn i militæret høsten 2015, og gjennomførte ett år i garden. Sprintgruppa i Bodø ble nærmest ikke-eksisterende, så jeg trappet ned konkurransene. Etter det har jeg jobbet på flere steder her i byen, blant annet i klesbutikk og på treningsstudio.

Til høsten skal Eric Alberto flytte til Oslo. Der håper han å finne et godt sprintlag, og å gjenoppta satsingen. Og på sikt har han dyre skoleplaner.

– Det er flere muligheter for meg i Oslo. Jeg håper å gjøre det godt innen friidretten, og kanskje leve av det. Men jeg har også planer om å komme inn på en pilotutdanning i Sandefjord. Den er ganske kostbar. Derfor sparer jeg opp penger nå ved å jobbe så mye som mulig.

Tiden vil vise om Eric Alberto skal fly fra de andre på friidrettsbanen eller i lufta.

ERIC ALBERTO MARHAUG (20)

2014: En av landets beste sprintere i sin årsklasse.

2017: På vei tilbake på banen. 

Eric Alberto Marhaug var Bodøs største sprinttalent, en meget talentfull danser og hadde nettopp kommet ut av skapet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.