Tom Karoliussen trives som fisken i vannet på Hurtigruten, der han har jobbet de to siste årene. Foto: Privat

Happy Tom: – Skulle gjort dette for lenge siden

For 14 år siden prydet Tom Karoliussen forsiden av Bodø Nu, tapetsert med prislapper i panna, fordi han var ”en jævel” på å selge kopimaskiner og skrivere.

– Jeg satte rekord på rekord, som han selv sier.

Hva har skjedd siden?

Vi puster dypt, og nevner i tur og orden: Karoliussen har vært pubeier, reiseoperatør, hatt hjerteproblemer, gått ned i vekt flere ganger, gjort lynkarriere som standup-komiker og har omsider havnet til sjøs på Hurtigruten, som servitør og altmuligmann.

Flere ganger har han vært ute å kjøre. Da puben ikke gikk rundt, eller da en rekke fotballsupportere fikk falske billetter til Champions League-finalen.

Det aller meste har han kringkastet fortløpende på sin egen Facebook-profil, noe som for øvrig skaffet han Bodø Nu-forside nummer to i 2012.

Nå er det kun på Hurtigruten han er i hardt vær.

– På nyttårsaften i fjor gikk vi gjennom 18 meter høye bølger, mellom Båtsfjord og Berlevåg. Det er sjøsikre båter, det her, men det går utover inventaret og gjestene. Du passer ikke her hvis du har servert med stettglass på Teaterkafeen i 30 år.
– Angrer du på at du ga deg som selger?
– Jeg selger fortsatt. Jeg stortrives med å selge Norge – egentlig selger det seg selv.

TOM KAROLIUSSEN

2003: Selger
2017: Servitør på Hurtigruten.

Tom Karoliussen, da 34, var en helt rå kopimaskinselger, og frontet en reportasje der Bodø Nu skrev om noen av byens aller beste selgere.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.