Slitne, men glade: Tete Lidom og Sven Bisgaard Sundet da de ankom Fauske i ettermiddag. Foto: Sindre Kolberg

Har kjørt 653 kilometer - for å se Fauske/Sprint

Til daglig lager de ett av Norges aller mest populære radioprogrammer om fotball. Nå har Tete Lidbom, Sven Bisgaard Sundet og Lars Andersen lagt ut på en lang reise for å sette fokus på breddefotball. I kveld var de til stede i SKS Arena for å se cupkampen mellom Fauske/Sprint og Bodø/Glimt.

Noen må gå

– Vi ønsker å sette fokus på breddefotballen denne uken. Fra vi startet turen har vi besøkt en rekke baner på turen, og vi prøver generelt å se så mange baner og kamper som over hodet mulig på vei nordover, forteller Sven Bisgaard Sundet entusiastisk.

Prosjektet har de kalt "Noen må gå", og spiller på at folk må komme seg ut for å se sitt lokale lag spille fotball. Planen var opprinnelig å stoppe innom hver eneste bane de kom over langs E6, men den

– Planen var jo opprinnelig å stoppe over alt, men det måtte vi bare slutte med for å holde tidsplanen. Det er vanvittig mange baner mellom Trondheim og Fauske. Vi har likevel vært innom en mengde med steder på veien, og kost oss glugg ihjel.

Lang reise

Dette er andre gang trioen legger ut på tur i breddefotballens navn. I fjor la de ned strekningen mellom Trondheim og Steinkjer til fots, mens de i år setter de seg i bilen og legger ned en noe lengre distanse.

– Vi skal avslutte turen i Tromsø på lørdag. Da skal vi lage radiosending på P3, og i tillegg se to breddekamper der oppe. Totalt blir det fire døgn med nesten bare reising, forteller Lidbom.

I natt tar de Moskenes-ferga over til Lofoten, hvor gjengen har flere reisemål.

– Vi skal, blant annet, besøke Henningsvær og den fotballbanen deres som ligger på en holme i sjøen. I tillegg ligger det en bane på Reine som også ser helt fantastisk ut, så den tenker vi også å dra til.

– Og da hjelper det jo også på at været her oppe er helt, helt fantastisk, avslutter Lidbom og Sundet.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.