Gøran Pedersen eier og driver GP Musikk, som han startet i 2013. – Det var aldri noen tvil om hva jeg skulle drive med, sier han. Foto: Mariell Tverrå Løkås

– Har solgt nesten 600 gitarer det siste året

Da Gøran Pedersen kjøpte opp hele sin tidligere arbeidsgiver Ringkjøb, var det den fjerde nedlagte butikken GP Musikk sikret seg.

Og et varelager av dimensjoner.

Men det er ikke derfor pila går rett opp for den ene av de to gjenværende forhandlerne av musikkinstrumenter her i byen.

– Vi er jo musikere vi som jobber her, og har vært på veien selv. I tillegg har jeg en sterk vilje. Jeg gir meg ikke. Men det viktigste er at vi driver butikk med god moral. Jeg har aldri sovet så godt om natta som nå.

Comeback Kid 

De fleste kjenner historien godt: Sangeren som fikk hjerneslag på scenen i Kjøpsvik. Som tapte seieren i Lyden av lørdag til Ida Jenshus, men som har seiret på de fleste andre arenaer.

I sitt første driftsår i 2013 omsatte GP Musikk for en halv million. Deretter vokste omsetningen til 2,7 millioner, og 3,5 millioner kroner i fjor. Resultatet har hele veien ligget så vidt på plussida.

– I år nådde vi årsbudsjettet den 17. september. Da var vi der vi var i fjor, sier Pedersen – som ikke vil ut med hvor bedriften ender i år.

Men nå står julen for døra; når lønningene lander på konto hos de fleste den 12. er det mange som kommer innom GP.

De fleste vil innom gitarrommet.

– Vi prøvde å satse på akustiske trommesett, men det ble et aldri så lite tapsprosjekt, sier han og ler.

Holder fast ved gitarene.

Netthandel

Selv har han trillinger på 15. Alle tre guttene spiller tromme.

– Ironisk nok. Naboene har nok klaget litt opp gjennom årene. Men jeg er fryktelig stolt av dem, sier han og ler.

Da han startet i bransjen, var de fire aktører i byen. Nå er de to. Ifølge kalkylene er det én for mye.

Samtidig tjener de penger.

– Det handler nok også litt om atmosfæren i butikken. Det er en grunn til at vi har en sofa midt i lokalet. Det hadde vi ikke plass til på Ringkjøb.

Her diskuteres alt fra utenrikspolitikk til strenger, plekter og lyd. Fagkompetansen på musikk står sterkt; de to ansatte Bjørn Blestrud og Trond Jensen har også annen kunnskap som kommer godt med både når det skal drives nettbutikk og lages filmsnutter til Facebook.

– Vi kan ikke måle oss med de virkelig store på netthandel, men har likevel nådd én prosent av markedet. Det er ikke dårlig, med vår lille butikk i Bodø, sier Gøran Pedersen fornøyd.

Og gir videoene litt av æren for det.

– Vi startet med det i november, og det har tatt litt av. Nå gleder folk seg til vi legger ut videoer.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.