Christine Dancke, Unge Ferrari og Funkin Matt er først ut. Foto: Kollasj av pressefoto

Her er de første Opptur-artistene

– Vi gleder oss enormt mye, sier initiativtaker Vegard Sandnes. 

Sammen med Ørjan Strand arrangerte han Opptur-festivalen på torget i sommer, da for aller første gang.

Nå er det klart for festival nummer to i rekka - og karene bak lover en minneverdig festhelg.

– Denne gangen har vi en del større navn på tapetet, folk må bare hive seg med.

– En av landets mest spennende artister

Unge Ferrari er virkelig en av de mest spennende artistene vi har sett her til lands de siste årene. Debutalbumet «Til Mine Venner» kom ut i 2015, og fikk en horde med femmer-anmeldelser, fra bl.a. Dagbladet, Natt & Dag, NRK P3 og Gaffa. Det ble lovord og beskrivelser som ukomplisert men catchy, imponerende, ektefølt og sterkt. Samme år ble han også nominert til ‘årets nykommer’ under P3 Gull.

Unge Ferrari vokste opp med alt fra Craig David, Britney Spears og Usher til G-Unit i CD-spilleren, og ønsker med sin musikk å ta med lytterne høyt og langt ut i verdensrommet ved å kombinere futuristiske 808-beats med melodiøs R&B i grensen mellom pop og hiphop. Singlene “Hvis Du Vil”, «Vanilje» og «Lianer» har herjet på P3 og andre kommersielle radiokanaler i hele år, og han er også gjesteartist på Arif sin kritikerroste debutplate “HighEnd / Asfalt».

I løpet av 2016 har Unge Ferrari vært ute på en omfattende nordisk turné, spilt på en haug med norske festivaler, samt supportet den svenske rap-stjernen Silvana Imam på sin turné. Nylig gav han også ut EPen «Hva Er Vi Nå // H.E.V.N.» sammen med Tomine Harket, til stående ovasjoner fra kritikere og fans. Siden deres første samarbeid med hitsingelen «Hvis Du Vil» i 2015 har det vært åpenbart at Tomine Harket og Unge Ferrari har en helt unik kjemi, og «Nostalgi 3 millioner» har fått tung radiorotasjon på både NRK P3 og NRK P1, generert streamingtall i millionklassen. Nylig ble den også nominert til årets låt på P3 Gull.

Hele Norges musikkdronning

Musikkhjertet til Christine Dancke banker (som oftest) i takt med alt det dansbare hun spiller – først og fremst på sitt lørdagsshow DJ Christine på P3 – hvor det er fokus på bass. Men i tillegg er hun hele Norges musikkdronning på dagtid i programmet “Christine», hvor hun holder oss oppdatert på alt som rører seg blant nye talenter og ny musikk. At hun er sosiolog, treningsinstruktør og TV-programleder i tillegg er bare tilleggsinfo. På Opptur er det hennes kjærlighet for klubbmusikk som er i fokus. 

Stor utenlandssuksess

Mats Ronander fra Råel, med artistnavnet Funkin Matt, tilhører ifølge Dagens Næringsliv «stormtroppen» av produsenter av elektronisk musikk fra nord med stor suksess i utlandet. Funkin Matt er utgitt på plateselskapene til stjerner som Diplo, A-Trak samt på plateselskapet til DJ Tiësto med EP-n «Alive».

– Vi gleder oss veldig mye til han tar turen til Bodø, sammen med de andre artistene, avslutter Sandnes.

Her kan du se bilder fra fjorårets festival.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.