Bremnes kystfort har blitt en samlepost for eiendomsskatt som Bodø kommune krever inn for installasjoner som ikke har egne gårds- og bruksnumre. Arkivfoto

Her krever Bodø kommune eiendomsskatt fra seg selv

Det er i hvertfall situasjonen skal vi tro skattelistene Bodø kommune har lagt ut.

Kommunen bekrefter

Der står Bremnes fort oppført i listen over næringseiendommer med en takst på 14.833.000 kroner. Til overmål tilstås de null kroner i bunnfradrag. Resultatet er at Bremnes kystfort ved sin eier Bodø kommune må ut med hele 72.681 kroner i eiendomsskatt - til seg selv.

Det får Bodø Nu bekreftet hos kommunen.

– Den taksten du refererer til på 14,8 millioner kroner, og som fremgår av skattelista, er riktig. Den har likevel ikke noe å gjøre med gårds- og bruksnummeret på Bremnes, som eies av kommunen og er fritatt for eiendomsskatt, i følge prosjektleder for eiendomsskatteprosjektet i Bodø kommune, Øyvind Næss til Bodø Nu.

Kan ikke lage fiktive numre

Forklaringen er  i følge Næss enkel.

– Telemaster og telekomutstyr er plassert rundt om i hele kommunen uten at eier av utstyret nødvendigvis er eier av et gårds- og bruksnummer.

Det er altså for enkelhets skyld at Bremnes får denne taktsten og utliknede skatten. Resultatet er at eier Bodø kommune ikke betaler en krone i eiendomsskatt for Bremnes.

– Tele- og mobilnettet pålegges likevel eiendomsskatt. Det samme gjelder forøvrig overføringsnettet for strøm. Vi må av praktiske grunner knytte slike anlegg til et gårds- og bruksnummer, og til det har vi valgt kommunens egne. Vi kan ikke lage fiktive gårds- og bruksnumre, bekrefter Næss.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.