Martin Bjørnbak stanget inn utligningen for Glimt godt på overtid. Foto: Per-Inge Johnsen.

Bjørnbak reddet Glimt på overtid

Åsane - Bodø/Glimt 1-1 (0-0)

Bodø/Glimt gikk til årets første bortekamp med godt mot, men de helgule fikk det svært tøft borte mot det bergenske bydelslaget Åsane. 

Åsane tapte kun to hjemmekamper i hele fjor, og da bergenserne tok ledelsen fem minutter ut i andreomgang var det dermed klart at Glimt var i skikkelig trøbbel. 

Gjestene slet stort både med å styre spillet og skape sjanser, men tre minutter på overtid fikk Glimt muligheten de hadde lengtet etter. Martin Bjørnbak steg til værs etter en corner og stanget kontant inn utligningen fra kort hold, og dermed reddet stopperen ett poeng for Glimt til tross for en svak forestilling på bortebane. 

Målløst til pause 

Åsane tapte kun to hjemmekamper i hele fjor og Glimt forventet å møte et tøft og lavtliggende lag i det som skulle bli historiens første møte mellom de to klubbene. 

Likevel var det Glimt som ble liggende lavest i førsteomgang, mens Åsane startet kampen nokså friskt og presset gjestene fra nord ganske høyt i banen. 

Det var også Åsane som fikk kampens første store sjanse da Sinai Hagos fikk skyte upresset fra omtrent 18 meters hold. Keeperdebutant Ricardo Friedrich måtte ut i full strekk, men klarte å slå ballen unna. Heller ikke returen var helt ufarlig, men headingen til Stephensen gikk en liten meter utenfor. 

Det var lenge noe uinspirert, halvhjertet og lite kreativt over Glimt, men utover i omgangen klarte omsider de gulkledde forhåndsfavroittene å vise noe framover på banen. 

Etter drøyt 20 minutters fikk Trond Olsen en brukbar mulighet etter en kontring, men veteranvingens skuddforsøk gikk svakt utenfor. Ti minutter senere var det Kristian Fardal Opseths tur da han fikk revet seg løs og skutt mot nærmeste kryss, men ballen gikk uheldigvis for Glimt i nettveggen. 

Fire minutter før pause var det Åsanes tur igjen da høyreback Fredrik Heggland fikk fyre løs fra kanten av sekstenmeteren, men i likhet med Fardal Opseth gikk også hans forsøk i nettveggen. 

Vondt blir til verre

Åsane startet friskt igjen etter pause, og fem minutter ut i omgangen var Stian Nygard nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen, men Friedrich fikk reddet ballen til corner. 

Den corneren klarte ikke Glimt å klarere skikkelig, og Åsane fikk en ny sjanse til å legge inn i feltet. Inne foran mål flikket Kristoffer Stephensen ballen elegant forbi Glimts sisteskanse med hælen og sendte dermed Åsane opp i en fortjent 1-0-ledelse. 

Like etter scoringen måtte Mathias Normann ta telling etter en duell, og stjerneskuddet måtte etter hvert byttes ut. For et Glimt som hadde slitt med kreativiteten var det slett ikke bra nytt. 

Målet i mot var ikke nok til å vekke Glimt, som heller ikke etter scoringen var i nærheten av å klare å styre kampen på Myrdal Stadion. 

Fardal Opseth fikk riktig nok en brukbar mulighet etter 66 minutters spill, da han var kjapp på avtrekkeren etter å ha fått ballen inne i feltet. Skuddet gikk likevel rett på keeper og Åsane-keeperen reddet greit. 

Mot slutten var det Åsane som var nærmest scoring da Daniel Edvardsen forsøkte å skjerme ballen inn til egen keeper, men en frekk Hammersland snek seg opp bak Edvardsen rygg og fikk løsnet et god skudd, men Friedrich var på plass med en ditto god redning. 

Ti minutter før slutt var tidligere Glimt-spiller Vadim Manzon nære ved å score et skikkelig kremmerhus, men uheldigvis for russeren gikk ballen på feil side av stolpen for hans del. 

Bjørnbak redder poenget

I sluttminuttene virket det fortsatt som om Åsane var nærmere 2-0 enn det Glimt var utligning, men tre minutter på overtid fikk omsider Glimt en etterlengtet mulighet. 

Da fikk gultrøyene tildelt corner, og høyest i lufta var stopper Martin Bjørnbak som kontant stanget inn utligningen for Bodø/Glimt. 

Dermed reddet også stopperen ett poeng for Bodø/Glimt, som nok likevel er skuffet over det de viste i årets første bortekamp. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.