Nesten 5000 personer er til nå lurt av denne siden. Foto: Skjermdump fra Facebook.

Hittil er nesten 5000 personer lurt av denne svindelen - på under ett døgn

Folk er mer kritiske til hva som deles på Facebook disse dager, noe man ser når det lages falske poster og sider. Men selv om mange titalls personer skriver fake  i kommentarfeltet til svindlerne, så lar folk seg likevel lure.

5000 lurt

Denne gangen er de elektronikk-giganten Elkjøp som har fått sitt navn misbrukt. I går klokken 00.00 ble det opprettet en falsk Facebook-side med navnet Elkjøp Norge. I motsetning til de siste falske sidene vi har sett, var det ikke lagt mye arbeid i Elkjøp-siden.

Den første posten var en svindelpost hvor budskapet var det vanlige. Lik, kommenter og del - og du kan vinne penger. 

I skrivende stund og i løpet av 18 timer har så mange som over 4000 personer likt posten, mens nesten 3000 personer har delt innlegget videre.

Nesten 5000 personer har kommentert i kommentarfeltet på innlegget - 500 av dem bare i løpet av de siste 30 minuttene.

Denne meldingen har lurt nesten 5000 personer

Svært uheldig

Kommunikasjonssjef Øystein Schmidt ved Elkjøp er klar over svindelen - og flere andre.

– Fra januar i år har vi merket en økende trend med slike svindelsaker. De tar i bruk vår logo og navn, og kjører direkte svindelrelaterte sider, konkurranser, og lignende ting. Det startet med at de sendte ut e-post til folk, deretter var det mengder med sms. Det siste halvåret har det vært flere falske Facebook-sider med aggressive konkurranser som lurer flere tusen mennesker, sier han.

– Det er veldig uheldig, legger han til.

Han forklarer at de prøver etter beste evne å advare folk.

– Vi har over 200.000 følgere på sosiale medier, og vi benytter oss av Instagram, Facebook, e-post, Snapchat og pressemeldinger for å advare kundene når vi kommer over en alvorlig svindel. Samtidig har vi et juridisk team som jobber med å få bukt med slike ting. I verste fall må vi koble inn politiet, sier han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.