Bodøjenta får sitt største oppdrag hittil. Foto: Arkiv

Nå skal Johannes omsorgs-app inn i Norges tredje største by

– Jeg trodde nok aldri at det skulle bli så her stort, nei, sier Johanne Viksaas lattermildt.

Ideen hun begynte å spinne på i 2013 lever nå i beste velgående:

Nå har MinMemoria sikret seg avtale med Trondheim kommune - og i februar vil antall sykehjem de er implementert hos øke med om lag en tredjedel.

Stort omdømme

MinMemoria-systemet, redskapet som skal hjelpe demente, deres familier og pleiere har blitt varmt tatt imot av omsorgs-Norge.

Så langt er appen implementert og internalisert på mer eller mindre 26 sykehjem landet over.

– For å være ærlig er jeg ikke helt sikker på hvor mange det er lengre, sier Viksaas, og føyer til:

– Vi får store og små henvendelser hver eneste dag, så det er ikke så enkelt å holde styr på lengre.

LES MER: Nå kan hun omside feire lansering for appen

Det var i høst hun og kumpan Elise Tinnan Gjelseth kunne feire endelig lansering av appen, etter lengre perioder med prøving og testing.

Viktig kontrakt

Viksaas forteller at Trondheim kommune er en av dem som over lengre tid har fulgt med på app-utviklingen, og den siste tiden testet appen på sykehjem rundt om i kommunen.

– De er en av aktørene som har vært tidligst ute og på for å teste ut MinMemoria, og har hatt tett oppfølging med oss. I tillegg har de et stort fokus på velferdsteknologi, hvor vi kommer inn i bildet.

Trondheim er intet mindre enn Norge tredje største kommune og by, noe som vil være en viktig milepæl for teamet, som foreløpig består av fire. I første omgang er det snakk om 16 sykehjem som har fått bevilget penger til innkjøp og internalisering av systemet.

Ansettelse nummer fem i boks

Det er ikke lenge siden det bare var Johanne; alene med ideen.

Nå er de fire, og ansettelse nummer fem er akkurat landet. Det er høyst nødvendig, ifølge Viksaas selv.

De, per idag fire, gjør praktisk talt alt på egen hånd - og reiser også rundt for å hjelpe sykehjemmene med å få systemet ordentlig på plass.

– Det har vært veldig stor pågang for vår del, og sykehjemmene har også vist seg å bruke appen til mer enn det den var tenkt som.

Minnnene som MinMemoria lagrer kan nemlig brukes av hjelpepleiere til langt mer enn bare prat:

– Memoria brukes nå til mer enn det som var planen først, blant annet er det sykehjem som bruker pasientenes profil til å planlegge aktiviteter ut ifra hva de vet de liker å gjøre, eller andre ting som kan være relevante, avslutter Viksaas, før hun legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med å se hvordan sykehjemmene virkelig implementerer appen i omsorgsapparatet, og at den blir mer enn bare en app man henter fram nå-og-da.

LES OGSÅ: Starter opp ny kafé - på sykehus for demente

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.