MS AIDAcara. Foto: Wikipedia

Cruisesesongen i Bodø starter i dag

– Dette er et konkret resultat av det målrettede arbeid for å fremme Bodø som cruisedestinasjon også om vinteren som er ledet av Visit Bodø og Bodø Havn, sammen med de øvrige medlemmene av Cruisenettverket for Bodøregionen, skriver Bodø havn i en pressemelding.

Fem anløp i februar og mars

Til sammen får Bodø fem anløp av cruiseskip i løpet av februar og mars, fire av av M/S «AIDAcara» og ett av M/S «Braemar».

– M/S «AIDAcara» er på et 15 dagers cruise som startet i Hamburg og som på sin reise besøker følgende havner: Haugesund, Bodø, Tromsø, Alta, Sortland, Trondheim, Bergen, Århus før cruiset avsluttes i Kiel (ref. vedlegg). Skipet vil ligge på den nye Torgkaien, midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap og byens næringsliv, fra klokka 10 til klokka 19.

1.300 passasjerer

Skipet bringer nærmere 1.300 hovedsakelig tysktalende passasjerer til Bodø som blant annet har booket utflukter til Flymuseet, Kjerringøy, konsert i Bodø domkirken, tur til Polarsirkelen med bl.a. besøk til Polarsirkelsenteret introduksjon til sametradisjoner, Arctic Rail som innebærer busstur til Saltstraumen, videre til Urtehagen i Misvær, Blodveimuseet i Saltdal og med retur fra Rognan til Bodø med tog.

– I tillegg vil mange av passasjerene utforske Bodø på egen hånd som forhåpentligvis handelsstand og næringsliv for øvrig vil nyte godt av. Vi ber om at alle bidrar til at både passasjerer og mannskap føler seg velkommen i Bodø, oppfordrer Bodø havn.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.