BHK sikret seg seieren på det mest dramatiske vis mot Drammen. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHK avgjorde kampen i aller siste sekund

BHK - Drammen 24-23 (8-11)

Ti minutter før slutt så det ut til at BHK skulle gå mot en kontrollert seier hjemme mot Drammen, men kontrollen forsvant helt fullstendig i Bodø Spektrum i løpet av kampens avgjørende minutter. 

Litt over tre minutter før slutt fikk Binai Aziz en tominutters utvisning for feil bytte, til store protester fra BHK-leiren. Drammen gikk så opp og utlignet til 22-22 like etterpå. 

Henrik Bielenberg sendte BHK tilbake i ledelsen 23-22 med knappe to minutter igjen på klokka, men i det påfølgende angrepet til Drammen utlignet gjestene igjen samtidig som målscorer Bielenberg fikk nok en tominutters utvisning for BHK. 

Enda en gang gikk BHK opp og tok ledelsen da Endre Langaas satte inn 24-23. Siden det bare gjenstod fem sekunder igjen på klokka, trodde nok de fleste at kampen var avgjort, men den gang ei. 

I kampens aller siste sekund fikk Sturle Erland se det røde kortet fra dommerduoen, og dermed ble det samtidig straffekast til Drammen. Det reddet keeper Alexander Lein Martinsen til ellevill jubel fra både lagkamerater og over tusen tilskuere i Bodø Spektrum. Dermed vant BHK til slutt 24-23 etter en avslutning av de helt sjeldne. 

Under til pause 

BHK kom brukbart i gang i kampen mot Drammen, og etter åtte minutters spill tok de ledelsen 3-2 etter scoringer av Alexander Westby, Endre Langaas og Erlend Sund. 

Til tross for en scoringsfattig åpning på kampen, klarte likevel gjestene fra Drammen å snu stillingen til sin favør. Elleve minutter før pause så BHK seg nødt til å ta timeout da drammenserne hadde gått opp til 8-6-ledelse. 

Avbrekket så imidlertid ikke ut til å hjelpe stort, ettersom Drammen rakk å øke ledelsen sin til fire mål før Preben Egeli reduserte til 7-10 sju minutter før pause. 

Alexander Westby kontret inn enda en redusering til 8-10 like etterpå, men etter enda en Drammen-scoring rett før pause, ble resultatet etter førsteomgang 11-8 til gjestene. 

Ellevill avslutning på kampen

I andreomgang gikk BHK ut og satte langt større trykk framover enn det de klarte i førsteomgang. Den svenske playmakeren Binai Aziz satte inn det ene straffekastet etter det andre, og da han bommet på sitt tredje, satte han likevel inn returen. Fem minutter ut i omgangen hadde BHK spist opp hele Drammens forsprang på tre mål da Preben Egeli satte inn 12-12. 

Drammen slet med å holde følge på hjemmelagets scoringstempo, og da BHK ledet med fire mål ti minutter før slutt, så det meste lyst ut. 

Kampen var likevel ikke over, og da BHK fikk to tominutters utvisninger med kort tids mellomrom, benyttet gjestene muligheten i overtall til å redusere til 21-20. 

Fire minutter før slutt økte Aziz ledelsen igjen til to mål, men like etterpå fikk svensken en ny tominutters utvisning for feil bytte, selv om hjemmelaget var sterkt uenige i den dommeravgjørelsen. 

Med bare fem sekunder igjen på klokka trodde Endre Langaas at han hadde blitt den store helten for BHK, men det skulle vise seg at BHK kom til å trenge en enda større helt til tross for at det bare var sekunder igjen på klokka. 

Sturle Erland ble nemlig vist det røde kortet i det han forsøkte et desperat forsøk på utligning fra Drammen. Igjen ble BHK rasende over dommerparets avgjørelse, men det ble likefullt straffekast til gjestene. 

Det straffekastet reddet keeper Alexander Lein Martinsen til overdøvende jubel, og dermed endte kampen med seier til BHK. 

– Det er helt sjukt å få sjansen til å avgjøre kampen på en sånn måte, og jeg tror enda at alt ikke har gått helt opp for meg. Jeg syns at dommerne stjal vel mye fokus med en god del merkelige avgjørelser på slutten, men det bryr vi oss fint lite om nå. Seiersfølelsen er helt ubeskrivelig deilig og hele laget er helt i ekstase, forteller keeperhelten etter kampslutt. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.