Fredag blir det åpent hus i kjelleren på Mediegården. Da åpner Christian Lorentsen sitt nye studio, og feirer sammen med naboene Draug Media, Kartellet og Pott & Panne. Foto: Mariell Tverrå Løkås

I dag åpner han byens nye studio

Det er mange som banker på døra. Et studio som både når det gjelder pris og størrelse ligger et sted mellom Bratten og Store Studio har lenge vært etterspurt.

Nå bygges det.

– Jeg har hatt mer besøk her enn jeg hadde kunder i Mo i Rana, sier Lorentsen.

Musikklivet

Han har jobbet med musikk hele livet. Spilt i band, produsert musikk, satt i gang og vært sjef for festivaler som Verket, Rød Snø og Smelteverket på Mo.

Der bygde han også sitt eget studio.

– Den nye bodøbølgen ble faktisk startet der: Virkelig-låta Cecilie ble spilt inn i en bakgård på Mo, sier han og smiler.

Der produserte han alt fra kor og teatermusikk til det Spellemann-nominerte albumet Vinteroffer fra Vredehammer.

Han er ikke utdannet produsent, men har lært av de beste: Metal-produsent Michael Wagener, som blant annet har Metallicas Master of Puppets på CV-en. Tchad Blake, Chris Lord-Alge og Andy Wallace, Lorentsen har vært på kurs og seminarer med dem alle.

– Jeg har lært underveis. Det har vært learning by doing. Og jeg har laget mye drit opp gjennom, sier han og ler.

Musikalsk hus

Etter at han flyttet til Bodø har han blant annet vært tilknyttet Parkenfestivalen. Han samarbeider tett med Min Trio, og har leid seg inn i Store Studio når han skulle gjøre produksjoner.

Nå flytter han inn i sitt eget studio i kjelleren under.

– Å være i dette huset, er enormt inspirerende. Det å få et innblikk i hvordan de erfarne teknikerne, som Are Simonsen og Håvard Christensen, jobber. Når Halvdan eller Terje Nilsen henger i gangene her og spiller inn musikk... Det er sånt som gir energi.

Talentjakt

Det er Mediegården som bygger studioet, men han som står for utstyret.

– Det er utstyr fra øverste hylle. High end, low key.

Han beskriver studioet som et sted det skal være kult og koselig å være. Imøtekommende, nært og urbant. For alle.

– Målet er at det skal være så stor aktivitet at jeg kan skape min egen arbeidsplass, sier Lorentsen.

Alt tyder på at det kan funke. Til nå har han jobbet med fire av fem Antihype-artister. Første band ut i det nye studioet er Smash Wawet.

– Jeg har jobbet veldig mye med unge talenter. Det er noe som gir meg veldig mye, avslutter han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.