Joachim Christensen frustrerte Bækkelaget stort i kvartfinalen. Foto: Arkiv.

– Det var noen av dem som ikke hadde så lyst å skyte mot meg

Joachim Christensen spilte nok en stor kamp i mål for BHK da laget slo ut serietoer Bækkelaget og tok seg til semifinale i årets sluttspill. 

Også i den første kampen mot Bækkelaget frustrerte han serietoerens skyttere stort, og var definitivt en viktig brikke da BHK tok en sjelden seier på bortebane mot et av topp fire-lagene. 

– Det var fantastisk morsomt å få lov til å vise meg fram når det var kommet så mange for å se på kampen. Det er lenge siden sist at det har vært så mange folk på kamp, og det var sinnsykt deilig på slutten da vi klarte å vippe seieren vår vei, forteller en smilende Christensen etter kampslutt. 

Det gikk imidlertid ikke bare på skinner for BHK i kvartfinalens andre kamp. 

– Vi åpner ganske svakt og vi virker nervøse. Det tok litt tid før vi klarte å få vårt grep om kampen, men når vi først får det, så nekter vi å slippe det. Bækkelaget er et tøft og vanskelig lag å spille mot, og det er godt gjort at vi klarer å slå tilbake etter den mindre gode starten, forklarer dansken. 

På utgående kontrakt 

BHK gjorde det klart tidligere i vinter at de ikke har råd til å beholde den danske målvakten etter årets sesong. Det synes Christensen er leit, men han finner likevel motivasjon i situasjonen han nå er i. 

– Jeg har kniven på strupen nå, føler jeg. Hver kamp vi spiller nå kan fort bli min første, og jeg nekter å forlate BHK etter så mange sesonger uten å være en av banens beste i mine siste kamper, uansett om vi vinner eller taper, forteller dansken. 

BHK sier at de ikke har råd til å beholde deg, men har de egentlig råd til å la deg gå etter å ha sett deg i de siste kampene? 

– Jeg selv føler jo ikke det, men klubben kan jo være heldig og finne en billigere målvakt som holder bra nivå. Å være keeper på toppnivå i Norge er likevel ingen enkel jobb, og jeg mener det krever mye erfaring for å takle kamphverdagen. Selv har jeg mye erfaring og er blant de eldste på laget, og jeg ønsker selvsagt å være en viktig spiller for klubben, men det er ingen sure miner, smiler Christensen. 

Målvakten vet heller ikke hvor veien går videre etter at vårsesongen er over.

– Det har vært litt interesse, men ingenting konkret. Nå gleder jeg meg bare til å spille semifinale, og jeg har god tro på at vi kan fortsette å slå fra oss. Forskjellen på lagene som er med enda er egentlig ikke så store, og vi kan slå hvem som helst, lover dansken. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.