Itet AS har tapt anbudet på Bodø kommunes IKT-tjenester til konkurrenten Atea, og må i tillegg betale Bodø kommunes saksomkostninger etter dommen i Salten tingrett. Arkivfoto

Itet tapte i retten - må ut med 784.000 kroner til Bodø kommune

Itet AS hadde anbudet på Bodø kommunes IKT-tjenester inntil i november i fjor, da selskapet Atea ble tildelt det nye anbudet etter en anbudskonkurranse. Itet mener det ble gjort flere feil i gjennomføringen av konkurransen, og innga begjæring om midlertidig forføyning til Salten tingrett den 13. november, der de krevde at kommunen stanset kontraktsinngåelsen med Atea inntil retten hadde sagt sitt. Inntil retten hadde truffet sin beslutning, gikk den gamle kontrakten, som Itet hadde med kommunen, videre.

LES MER: Lemper på offentlige regler for anbud - næringslivet jubler.

Atea vinner - Itet må betale

Nå har altså Salten tingrett avsagt sin dom. I dommen skriver de at Itets begjæring ikke tas til følge. Itet dømmes samtidig til å betale Bodø kommunes saksomkostninger, til sammen 784.699 kroner pluss renter og omkostninger.

I dommen skriver retten blant annet at "det er forståelig at kommunens advokat har brukt betydelig tid til forberedelse og gjennomgang av sakens faktum og jus".

Anbudet har en varighet på seks år, og en stipulert verdi på mellom 144 og 288 millioner kroner.

Itet AS har dermed tapt adskillig mer enn bare saksomkostningene til kommunen når de nå har mistet anbudet på IKT-tjenestene til konkurrenten Atea.

LES MER: Flere aktører vil drive kafè her.

Rådmann Rolf Kåre Jensen er glad for dommen fra Salten tingrett. Arkivfoto

– Intet vondt å si om Itet

I Bodø kommune jobber man mandag ettermiddag med å sette seg inn i den ferske dommen og dens premisser.

Rådmann Rolf Kåre Jensen er naturlig nok svært tilfreds med dommen fra tingretten.

– Jeg har ikke fått studert dommen, men er veldig glad for at vi har kommet så langt, og at vi har en god sak. Vi vant jo fram i faginstansen KOFA, som gav oss fullt medhold. Så vi mener at vi har gjort en god jobb og er svært tilfreds.

– Hva er status på IKT i Bodø kommune per i dag?

– Vi har lagt ut driften av IKT på et anbud. Det har vært en prosess med flere aktører involvert, og vi har behandlet dette på en god og profesjonell måte, også med hjelp fra innkjøpt ekspertise. Resultatet var at Atea vant konkurransen, så når vi nå går videre, er det for å realisere kontrakten med Atea og komme i drift. Vi har jo blitt forsinket i prosessen, siden vi ikke har kunnet iverksette det nye anbudet.

Jensen understreker at det ikke eksisterer noe ondt blod mellom kommunen og Itet etter denne saken.

– Vi har stått ved kontrakten med Itet underveis i prosessen, og har ingenting vondt å si om dem. Men vi la ut et nytt anbud, og det var det et annet firma som vant. Det er det vi forholder oss til som profesjonell aktør, avslutter Jensen.

 

 

 

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.