Line Sæterhaug er stolt over å tilby klær til damer mellom størrelsene 42 og 56. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

Satser på store størrelser

Line Sæterhaug har drevet Zizzi på Trekanten i fire år. Der selges det hovedsakelig klær i størrelsen 42 til 56, men også vesker og annet tilbehør.

 Jeg har alltid hatt en bevisst interesse for klær, men ikke brennende. Det er viktig å følge med i motebildet og min metode er Instagram. Jeg blir entusiastisk og begeistret over av å se andre og kjendisers antrekk som er annerledes og setter nye tender. 

Sæterhaug beskriver stilen sin som klassisk med en tvist.

– Jeg mikser gjerne med moderne trender. Denne høsten har jeg kjøpt inn sennepsgule klær, veske og skjerf, som er en av trendene. Trendene er i konstant utvikling og vi blir jo påvirket om vi vil det eller ikke. Jeg er ikke så glad i sterke farger, men samtidig er det viktig å ikke bruke de samme faste tingene i garderoben din. Du vil etterhvert gå lei av plaggene og det er alltid gøy å eksperimentere med noe nytt.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som

– Jeg vil beskrive meg som en bild og sosial person. Jeg er lett omgjengelig, og synes det er herlig å få jobbe i denne butikken. Vi har fantastiske kunder og medarbeidere. Vi prater mye i butikken, det er godt å kunne få lov til å hjelpe andre kunder. Spesielt når noen av våre stamkunder kommer innom, da vet man allerede hvilken smak og stil kunden har. På den måten blir det litt mer morsomt å jobbe med kunden.

Line Sæterhaug er en omgjengelig dame som har jobbet hele livet sitt i servicebransjen. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

– Hva er de største utfordringene med å drive klesbutikk?

– Det er marginalt av konkurstilfeller, men det hender av og til at en Zizzi-butikk i landet gjør det dårlig. Netthandel er en konkurrent for vår butikk, men de fleste kundene vi har vil prøve klær før de kjøper dem. Det er trygt å handle hos oss. Vi taper ikke noe på at nettbutikkene er tilstede, jeg vil si det er en del av det å drive en butikk. Vi kan levere god, personlig service, noe nettbutikkene ikke kan tilby. Vi har mange kunder i Nord-Norge. Det er mange lokale bodøværinger som kommer innom, men også noen fra Narvik og lengre unna.

– Hva motiverer deg til å gjøre ditt beste?

– Kunder og gode medarbeiderne. Det viktigste synes jeg er at vi har det bra i fellesskap.   

– Hva er det viktigste for å lykkes i ditt yrke?

– Å yte god service og ha kunden i fokus hele tiden. Du bør helst være oppriktig og ærlig. Ikke selg produkter bare fordi du vil ha et salg, men selg produkter fordi du anbefaler dem slik at kunden skal få en best mulig opplevelse. Det er også ekstra lurt at man trives i jobben sin.  

– Hva gjør du om fem år?

– Det er en fornøyelse å jobbe her, ser heller ikke for meg å gjøre noe annet. Fem år er lang tid inn i fremtiden, men ønsker å drive butikken videre.

Line Sæterhaug synes ikke nettbutikkene er noen utforing, men forteller at kundene er mer opptatt av å få kunne prøve klærne i fysisk tilstand. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

– Hva er du mest stolt over å ha vært med på i jobben din?

– Det å ha startet egen bedrift, og mine ansatte. Jeg føler det er viktig at dagens klesbutikker kan kunne tilby størrelser som er over størrelse 42. Vi ønsker å kunne tilby klær til alle målgrupper, fra 18 til 80 år. Vi har som mål å selge klær med fine snitt, samt at stoffet og modellen skal se mest mulig ut som i virkeligheten.                    

– Julesesongens største trender?

– De største trendene for julesesongen er blonder, fløyel, velur, paljetter og gitter. Det er på tide å ta fram de gamle klassikerne. Du må ikke nødvendigvis gå i rødt, selv om det er en av julens hovedfarger. Plaggene preges av pene snitt og blir pyntet opp av smykker og pene sko.

– Hva er ditt julegavetips?

– Gavekort! Mange vil også bli glad for en pyntet hverdags-genser, et varmt skjerf, en koselig pyjamas eller noen enkle topper. Det er ikke så lurt å kjøpe kjoler til gaveinnehaveren fordi smak og størrelsen kan bli helt feil. Jeg har likevel solgt mange kjoler i år, men da visste kunden hva personen ville ha.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.