BHK klarte aldri å sette det normalt sterke forsvaret sitt mot Halden. Foto: Per-Inge Johnsen.

Siste rest av medaljehåp forsvant for BHK

BHK - Halden 34-36 (17-18)

Det er ikke ofte at BHK slipper inn mange mål på hjemmebane, men i møtet mot Halden måtte lagets keeperduo hente ut ballen av nettet hele 36 ganger før kampen var over. 

Scoringstempoet holdt seg høyt gjennom nesten hele kampen, og til pause ledet Halden knepent 18-17. Hjemmelaget klarte ikke å sette forsvaret sitt noe bedre i andreomgang, og måtte jobbe hardt for å prøve å holde følge i scoringsprotokollen. 

Tre minutter før slutt ledet bortelaget med fire mål, men BHK ga ikke opp av den grunn. En strafferedning av Joachim Christensen og en kjapp redusering av Vetle Eck Aga sørget for at hjemmelaget bare var ett mål bak med 36 sekunder igjen å spille, men det ville seg likevel ikke for BHK denne kvelden. 

Nedrykkstruede Halden satte inn nok en scoring 20 sekunder før slutt, og kunne endelig slippe jubelen løs da BHK skjøt utenfor i det påfølgende angrepet, og dermed vant haldenserne til slutt 36-34. 

Målrik førsteomgang

Publikum i Bodø Spektrum ble vitne til en svært jevn og målrik førsteomgang mellom BHK og gjestene Halden. Bortelaget tok kommando i starten, men BHK svarte kjapt til 3-3, og etter fem minutters spill sendte kaptein Vetle Eck Aga hjemmelaget opp i 5-3-ledelse. 

Deretter tok Halden igjen over føringen, før de nedrykkstruede gjestene ble vel hete i toppen da tre av deres spillere fikk seg en tominutters utvisning med kort tids mellomrom midtveis i omgangen. BHKs overtallsspill var langt fra perfekt, men det var likevel nok til at de klarte å utligne til 12-12. 

Scoringene fortsatte å komme på løpende bånd ut førsteomgang. Endre Langaas trodde at han hadde sikret uavgjort til pause da han utlignet til 17-17 rett før pause, men Halden hadde en siste scoring i seg og rakk å fastsette pauseresultatet til 17-18. 

Thrilleravslutning

Eck Aga utlignet kjapt til 18-18 etter pause, men deretter tok gjestene raskt over kampen igjen og spilte seg opp til en tremålsledelse, som stort sett hold seg stabil fram til kampens ti siste, avgjørende minutter. 

Mot slutten av kampen begynte BHK endelig å knappe ned på Haldens forsprang, og ni minutter før slutt var hjemmelaget bare ett mål bak da Henrik Bielenberg reduserte til 28-29 med sin tiende scoring for kvelden. 

BHK klarte likevel heller ikke i sluttminuttene å holde tett bakover, og tre minutter før slutt ledet Halden 35-31. Med to kjappe reduseringer av Binai Aziz fikk BHK likevel kontakt igjen. Da Joachim Christensen vartet opp med en flott strafferedning samtidig som kaptein Vetle Eck Aga satte inn nok en redusering, var hjemmelaget plutselig bare ett mål bak igjen med 36 sekunder igjen å spille. 

Halden hadde likevel et siste, avgjørende mål i seg 20 sekunder før slutt, og da BHK skjøt utenfor i det påfølgende angrepet, var kampen definitivt avgjort. 

– Det er så klart veldig skuffende å tape på denne måten. Vi klarer ikke å stå ordentlig opp i forsvar slik at vi får keeperne våre i gang. Samtidig gir vi de kamp helt til døra, og vi gir ikke opp selv om ikke alt stemmer for oss og det er positivt, forteller trener Børge Lund etter kampen. 

Med søndagens tap forsvant samtidig siste rest av medaljehåp for BHK, som nå bare spiller for et best mulig utgangspunkt for vårens sluttspill i de tre resterende seriekampene. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.