En japansk mann ble funnet død på Skautuva i 1976. Dødsfallet er og blir et mysterium. Foto: Per-Inge Johnsen

Japaneren ble sist sett i Stockholm. Et drøyt år senere ble han funnet død her

– Plutselig ser vi liket. Det er bare klær med bein inni, så han må jo ha ligget der i flere måneder, sier Tor Bjørndal til NRK i dag.

Det er i en større artikkel om utlendinger som dør under mystiske omstendigheter i Norge, at rikskanalen forteller om japaneren som ble funnet på Skautuva i Bodø, 19. september 1976.

Tor Bjørndal og kona skulle bare på søndagstur. De gikk opp fra parkeringsplassen i Maskinisten til Keiservarden, og satte kursen videre mot Skautuva.

Så ser de skjelettet av den døde mannen, godt påkledd, men kun med en liten tust svart hår igjen. Han har ingen identitetspapirer på seg, har ligget der en god stund, og det er ingenting ved klærne hans som kan avsløre hvem han er.

Undersøkelser og sjekking av diverse registre gir politiet indikasjon på at det dreier seg om en utenlandsk borger.

Og litt over en måned etter funnet matcher politiet i Japan tannbildene fra Norge med den 24 år gamle Tatsuo Hirata fra Sapporo. 

Etter å ha reist verden rundt, endte han sine dager på Skautuva. Han ble sist sett i Stockholm i juni 1975, over ett år før funnet. Den dag i dag er det ingen som vet noe om omstendighetene rundt dødsfallet.

Her kan du lese hele NRK-saken i dag.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.