Bilistene må smøre seg med tålmodighet under arbeidet med Bypakke Bodø. Foto: Rune Nilsen

– Jeg brukte 20 minutter fra Sjøgata til Herredshuset

– Beregn mer tid, sett ned farten og vær oppmerksom på nytt kjøremønster, varslet prosjektleder Odd Inge Bardal i Bypakke Bodø.

Og fikk rett i sine antagelser om tidsbruk:
– Jeg brukte 20 minutter fra Sjøgata til Herredshuset, skriver en bodøbilist på Facebook.

Mens en annen bemerker:
– Jeg lurer på hvilket geni som har satt opp den "nye rundkjøringen" på Stormyra. Trafikken korker seg opp helt til rundkjøringen på Snippen i rushtrafikken kl 16.00. De kunne i det minste satt opp et par skilter som viser folk kjøreretningen på omkjøringen de har laget!

Årsaken til trafikkorken er at det skal bygges bru over riksvei 80. Dermed skal trafikken legges om. 

Dagens rundkjøring på Stormyra erstattes med en ny, midlertidig rundkjøring på riksvei 80, litt nærmere Bodøelv.

Den største endringen er at de som kjører riksvei 80 til og fra sentrum ikke lenger kan kjøre rett fram på Stormyra. I stedet må de via midlertidig veg og rundkjøring i Kirkeveien og Junkerveien.

– Dette er nødvendig fordi vi trenger plass til å bygge bru fra Hålogalandsgata over riksvegen. Brua skal knyttes sammen med Kirkeveien og Junkerveien i en ny rundkjøring, forklarte Bardal før omleggingen.

– Vi har omfattende arbeider foran oss, og det blir flere omlegginger før vi er i mål. De neste månedene er det anleggsaktivitet samtidig på Stormyra og i Thallekrysset. Det midlertidige vegsystemet har færre kjørefelt og nedsatt hastighet, så vi anbefaler at folk beregner mer tid til å passere gjennom anleggsområdet. Vis hensyn til hverandre og de som arbeider nært vegen.

 

Illustrasjon av omleggingen bodøbilistene nå må ta hensyn til – og beregne god tid for å passere.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.