– Ikke særlig vellykket, skriver Dagbladets Øyvind Rønning om Halvdans Sivertsen låt «Idol». Foto: Preben Hunstad

– Jeg har aldri mistenkt deg for å være et troll, Halvdan.

– Sivertsen la kanskje ikke merke til min bemerkning i anmeldelsen om at dette «helt sikkert er ironi». Ja, jeg har skjønt det. Jeg har aldri mistenkt deg for å være et troll. Men jeg synes altså ikke at denne visa er særlig vellykket, i beste fall har den et noe uklart budskap, skriver Rønning i tilsvaret.

Han fortsetter:
– Morsomt og satt på spissen og alt for drøyt til å være Halvdan Sivertsen? Uansett er det ikke særlig vellykket. Det er en dårlig låt.

Rønning drar en parallell til den opphetede debatten rundt Hans Rotmos sang «Svarte telt».
– Jeg er ingen tilhenger av merkelapper som «OBS! Ironi», men det er ikke så veldig lenge siden en annen artist, den gamle raddisen Hans Rotmo, sang følgende i «Svarte telt»: «Asylsøkeran kryr som lopp og lus / og bur i forsamlingshus / Der det va dans musikk og ville fan / er det bønnestund fem gong fer dag'n». 
Ironi, eller ikke? 

– Ironi eller reell mening? Mitt poeng er at det ikke alltid er så lett å vite hvor grensa går for når det er ironi og når det ikke er det, skriver Rønning.

Les Halvdan Sivertsens innlegg her.
Les plateanmeldelsen av «Ikke ennu landa» her.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.