Både publikum og lagkompiser jublet da Alexander Lein Martinsen reddet det avgjørende straffekastet. Foto: Per-Inge Johnsen.

– Jeg var på vei ut av hallen da jeg så laget kom mot meg

Det ble en høydramatisk avslutning på kampen da BHK tok sin første seier i 2017 etter å ha slått Drammen 24-23 i Bodø Spektrum. 

Strekspiller Endre Langaas trodde han hadde avgjort kampen da han sendte BHK i ledelsen med bare fem sekunder igjen på kampuret, men i aller siste sekund fikk Drammen tildelt straffekast, til store protester fra hjemmelaget. 

Alexander Lein Martinsen er vanligvis BHKs andrekeeper, men etter at Joachim Christensen pådro seg en hjernerystelse i januar har Martinsen stått i mål de siste kampene. Dermed var det også han som fikk oppgaven med å redde det avgjørende straffekastet. 

– Jeg så at ballen gikk rett mot hendene mine, men at returen kom til å gå rett tilbake til skytteren. Det jeg glemte av i stunden var jo et det ikke var noe retur siden tiden var ute. Likevel var hvordan jeg skulle redde returen det eneste jeg kunne tenke på, forteller keeperhelten. 

Noen retur ble det dermed ikke og Martinsen mottok ellevill jubel og applaus fra både lagkamerater og publikum. 

– Det gikk først opp for meg at vi hadde vunnet da jeg så laget springe mot meg. Da ville jeg helst forsvinne ut av hallen den andre veien, for jeg er egentlig ikke spesielt glad i å være så mye i fokus, smiler Martinsen beskjedent etter kampslutt. 

Beskjedenheten til tross, var uansett keeperkjempen glad for at han klarte å sikre laget sitt seieren. 

– Som andrekeeper er det ikke ofte man får sjansen til å vise seg fram. Dermed blir det å avgjøre en kamp i Grundigligaen definitivt noe av det største jeg har gjort på en håndballbane. Forskjellen mellom uavgjort og seier kan være større enn man tror, spesielt ettersom vi har slitt litt i det siste. Forhåpentlig klarer vi å bygge videre på denne opplevelsen slik at vi kommer oss tilbake til den gode flyten som vi hadde før jul, avslutter Martinsen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.