José Ángel er fornøyd etter å ha signert for Glimt. Foto: Egil Rogstad

José Ángel
klar for Glimt

Den spanske, 24 år gamle midtbanespilleren José Ángel Jurado de la Torre er klar for Bodø/Glimt.

Klubben presenterte den tidligere Almeria-spilleren på en pressekonferanse på Aspmyra i dag.

Midtbanespilleren, som ifølge trener Aasmund Bjørkan kan bekle flere roller, skal spille med draktnummer 10 og har signert kontrakt ut 2017.

Spansk erfaring

Denne uken har han tilbrakt på prøvespill i Bodø. Han har sin fotballutdannelse fra Real Betis-akademiet, mens han utelukkende har spilt a-lagsfotballen sin i Almeria. 

I januar ble kontrakten hans med den spanske klubben terminert og i dag signerte han en kontrakt med Bodø/Glimt, i en seanse der påtroppende styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen også var til stede.

Leser spillet godt

– Noe av det som har imponert oss med José, er hvor utadvendt han har vært, sier trener Aasmund Bjørkan.

– En av de tingene som er spesielt med José, som man ser med en gang man ser ham spille fotball, er at han er en klok spiller som evner å lese spillet godt. Han vil kommunisere godt med de rundt seg, og evne å spille godt sammen med de andre, i kraft av sin forståelse for fotball. Den erfaringen han har fra spanske toppklubber borger også for det, legger Glimt-treneren til.

Gleder seg til debuten

Ángel selv var også godt fornøyd etter overgangen til sin nye klubb. 

– Jeg har bare vært her noen dager, men jeg har blitt utrolig godt tatt i mot og Glimt har vist at de virkelig har lyst å ha meg her. Å være så sterkt ønsket, betyr mye for meg, og jeg gleder meg til å begynne å gi tilbake til klubben når serien starter, forteller spilleren. 

Han tror også at han har gode ferdigheter som kan hjelpe Glimt i jakten på opprykk. 

– Jeg er en midtbanespiller som liker å ta tak i og kontrollere kampene og dominere banespillet, forteller Ángel. 

– Han er også en veldig god dødballtaker og pasningsfoten hans kommer nok til å servere mange målgivende pasninger, skyter hans agent Jorge Llagostera inn. 

Håper på langvarig samarbeid

Til tross for at Glimts nye spanjol kun har signert en ettårskontrakt, håper begge parter at samarbeidet kan bli mer langvarig. 

– Det er et utradisjonelt valg for en spanjol å komme så langt nord for å spille fotball. Det viser likevel at han er en eventyrlysten type som ikke er redd for nye utfordringer. Vi håper at han skal finne seg godt til rette her i løpet av sesongen, og at det også blir flere sesonger i gult etter det, forteller Bjørkan. 

Ángel selv åpner også for flere sesonger i nord. 

– Denne kontrakten er en god start for meg. Jeg kommer til å jobbe veldig hardt for å hjelpe klubben til å nå sine mål, og hvis alt stemmer både for meg selv og klubben er det ingenting i veien for at oppholdet mitt her kan bli av et mer langvarig slag, avslutter Àngel. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.