Fra åpningen av kunstutstillingen Undertows i Málaga. Kamilla Sajetz Mathisen i midten. Foto: Jan Oklum

Kamillas skulpturer og Martins bilder ble en perfekt match

Kamilla Sajetz Mathisen stiller for tiden ut sine dystopisk inspirerte skulpturer i Málaga, sammen med bilder av fotograf Martin Losvik, under navnet Undertows.

Fra 6. til 18. april pryder duoens kunst La Casa Amarilla, et visningssted som samarbeider med norske HardingarT i Hardanger.

Samarbeid

Det er et samarbeid med kuratoren i Hardanger, Kjell-Erik Ruud, som er grobunnen for sørfoldingen Mathisens spanske eventyr.

– Jeg har samarbeidet med ham en del tidligere og han inviterte meg til å stille ut i La Casa Amarilla, sier Mathisen til Bodø Nu.

– Invitasjonen kom omtrent samtidig som jeg monterte utstillingen Mikrokollaps, som fortsatt står i Bodø kunstforening, der Martin Losvik skulle ta dokumentasjonsfoto.

Mathisen liker Losviks arbeider godt fra før, og spurte ham om han ville være med på et spontansamarbeid med Spania som mål.

– Det var lett for meg å si ja, siden jeg allerede har funnet noe som resonnerer i meg i hennes kunst. Det mytologiske og surrealistiske. Så jeg tok utgangspunkt i hennes skulpturer, og tolket dem inn i min bildeverden, forklarer Losvik.

God mottakelse

Mathisen forklarer at kunstverkene hennes nesten alltid dreier seg om mennesket som biologisk og mytologisk skapning.

– Jeg er interessert i hva som gjør oss til mennesker, den tilsynelatende innebygde paradoksaliteten i vårt vesen, der skaperkraft og destruktivitet ser ut til å ta opp like stor plass, og hva dette gjør med vårt forhold til oss selv og til verden, sier hun.

– Hvorfor ble det match med Martins bildeunivers?

– Selv om vi benytter oss av ulike materialer og har ulike uttrykk, har arbeidene våre flere fellestrekk. Naturen, og kanskje spesielt det maritime, tar stor plass hos oss begge to. Begge har vi tidvis mørke og dystre undertoner, men også humor i arbeidene våre, og liker å leke med klisjeer og stereotypier.

Før påske var Mathisen selv i Málaga for å installere og delta på åpningen av utstillingen.

– Mottakelsen var god, det var godt oppmøte på åpningen, og tilbakemeldingene har vært overveldende positive. Vil også legge til at LCA tok imot oss på best tenkelige måte, både på det profesjonelle og det menneskelige planet. 

SE FLERE BILDER FRA UTSTILLINGEN HER.

Foto: Kamilla Sajetz Mathisen

Foto: Kamilla Sajetz Mathisen

Foto: Jan Oklum

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.