Karoline Arntzen fikk et hardt, men inspirerende første møte med skuespillets verden, i møte med blant andre Bjørn Sundquist og Jakob Oftebro. Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen/Wikipedia

Karoline (18) skal spille mot Sundquist og Oftebro

Med Bjørn Sundquist og Jakob Oftebro som motspillere får bodøjenta Karoline Arntzen en svært frisk dåp i skuespillets verden.

Til høsten kommer serien Monster på NRK, med bodøjenta som en av de framtredende karakterene.

– Den er veldig typisk norsk, med humor, drap og kjærlighet, sier hun.

Thriller med kjærlighetsmotiv

Handlingen til den nye NRK-serien finner sted i Nord-Norge, i et lite kompakt bygdesamfunn med noen svært uortodokse, eller med Karolines ord, syke skikkelser.

Er settingen basert på virkeligheten?

Det håper jeg ikke, svarer hun lattermildt.

Det oppdiktede bygdesamfunnet får, til tross for sin størrelse, gjennomgå mange store omveltninger. Bjørn Sundquist spiller lensmann i byen, og etter et uoppklart drap kommer en spesialetterforsker utenfra for å hjelpe til, spilt av Jakob Oftebro.

– Renate, som jeg spiller, er ei svært ustabil jente, som i tillegg til å ha en sekt-leder til far har mistet moren sin. Selv om serien er innenfor krim- og thriller-sjangeren, så er det også veldig mye kjærlighet involvert, forteller Karoline, som poengterer at serien har fått navnet sitt av en grunn.

Vel drøyt

 18-åringen er elev ved Bodin videregående, og foruten stort engasjement i teater-miljøet i Bodø har hun ingen tidligere erfaring med store oppsetninger, og minst av alt tv-serier. Derfor ble det i enkelte scener vanskelig å forholde seg til skuespillere med et helt annerledes erfaringsgrunnlag.

– I førsteutkastet av manuset var det noen scener som kanskje ble i drøyeste laget. Etter å ha spilt de inn første gang valgte produksjonen å endre på det for å passe min karakter litt bedre, særlig siden jeg ikke var fylt 18 på tidspunktet da det ble spilt inn.

– De drøyeste bildene av meg nå er i BH, legger hun til.

Hun forteller at hun selv ble svært overrasket over handlingen i serien, og hennes karakters handlinger da hun først leste manuset. Hun tror seerne vil bli like overrasket som henne.

– Min første reaksjon da vi skulle spille inn enkelte scener var «wow, hva skjer nå?», og det tror jeg mange av seerne vil tenke når de ser serien også. Det er mye syke greier, sier hun, uten å avsløre for mye.

60 prosent fravær

Innspillingene til serien fant sted i Finnmark, og pågikk i flere perioder fra våren 2015 til våren 2016. For videregående-elevens del førte det til et sluttfravær på hele 60 prosent. Det var tidvis vanskelig for både henne og venner.

– Hadde det vært ei fraværsgrense det året der hadde jeg vært ferdig.

– En av gangene jeg kom tilbake fra innspilling sa ei venninne at hun nesten hadde glemt hvordan jeg så ut, så i perioder ble det ganske mye.

At hun i det store og det hele kom med var ganske tilfeldig: etter å ha deltatt på Stormen-åpningen ble hun oppfordret til å sende kontaktinfo til NRK.
Da hun senere ble kalt inn på audition var nesten samtlige av de andre tidligere tv-profiler, men mot alle odds fikk Karoline rollen.

Nå håper hun serien kan åpne nye dører for henne.

– Jeg trives fantastisk godt med denne jobben, så det er helt klart et mål å få jobbe fulltid med skuespill. Vi får se hva som skjer etter at «Monster» har vært på luften.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.