Frode Granhus bokbades om sin nyeste roman på Sydøst i kveld. Foto: Vigmostad & Bjerke

Klart for KRIM på Sydøst

Det skjer på Sydøst – og arrangementet er gratis, i et samarbeid mellom Norli bokhandel i Glasshuset og forlaget Vigmostad & Bjørke.

Krimkjenner Rune Nilsen er intervjuer.

– Granhus har et spennende forfatterskap bak seg, og har nådd ut til brede leserskarer. Jeg kan love en interessant kveld på Sydøst, sier han.

Blant annet vil Granhus’ siste bok, Forliset, stå sentralt under samtalen.

Forliset er Frode Granhus’ femte krim fra Lofoten. De tidligere bøkene i serien om Rino Carlsen er blitt nominert til en rekke priser og har fått strålende mottakelse av leserne. Med 150.000 solgte bøker så langt kan vi trygt fastslå at Granhus er kommet for å bli.

Om bokas innhold:

De fleste holder seg innendørs i sprengkulda som har festet grepet om Lofoten, men det vakre lyset lokker en fotograf ut i isødet. På en av turene oppdager han en tønne som stikker opp av isen. En tønne med et makabert innhold.

Rino Carlsen får etter hvert mistanke om at tønnefunnet har sammenheng med et forlis som rystet det lille kystsamfunnet for flere år siden. Et forlis som krevde flere ofre.

På den isolerte institusjonen Tennholmen vokser spenningen for hver dag, og det kan virke som enkelte av beboerne vet mer om saken enn de vil innrømme.

Frode Granhus (f. 1965) debuterte med den kritikerroste krimromanen Hevneren i 2003. I 2010 kom Malstrømmen, som fikk strålende anmeldelser og er solgt til ni land, og i 2012 kom oppfølgeren Stormen, som ble nominert til både Riverton- og Bokhandlerprisen samme år. Også hans tredje krim om Rino Carlsen, Djevelanger, ble nominert til Bokhandlerprisen da den kom i 2014, og Kistemakeren (2015) ble nominert til den høythengende Brageprisen. Granhus jobber som rådgiver i NAV og bor på Leknes i Lofoten med samboeren og datteren deres.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.