Amalie Lillevold Johnsen og Grand-jentene kjempet seg til ett poeng, etter at hun først var uheldig og satte ballen i eget mål. Foto: Per-Inge Johnsen

Knallsterk sluttspurt sikret Grand-poeng i premieren

IK Grand så lenge ut til å måtte gå tomhendt fra seriepremieren mot Arna-Bjørnar i Nordlandshallen i dag.

En voldsom sluttspurt og scoringer av hjemvendte Trine Skjelstad Jensen, samt innbytter Synnøve Hafnor, sikret imidlertid hjemmelaget ett poeng - litt mot spillets gang.

I en førsteomgang der bergenslaget kjørte over de helrøde tok gjestene ledelsen etter en halvtime. Et innlegg gikk tvers igjennom feltet, og Amalie Eikeland banket inn 1-0.

Det kunne og burde stått enda dårligere til med bodøjentene, hadde det ikke vært for den finske nyervervelsen Siiri Välimaa, som sto som en levende vegg i Grand-buret. Hun vartet opp med en serie strålende redninger og holdt Grand inne i kampen.

I andre omgang hevet vertene seg noe, men kampen så likevel tapt ut da 19-åringen Amalie Lillevold Johnsen klarerte et svakt innlegg i en utagbar bue over keeper Välimaa og i eget mål. På stillingen 0-2 så det mildt sagt mørkt ut. 

Men så fikk Grand corner i det 79. minutt. Serven landet på panna til Trine Skjelstad Jensen, som kontant stanget inn 1-2. Jensen var strålende i sitt comeback i Grand-trøya, og var bautaen i hjemmelagets forsvarsrekke. Slik sett var det ikke ufortjent at Røa-spilleren, på lån i hjemklubben, fikk satt inn reduseringen.

Og Grand ga seg ikke med det. For da en annen debutant som viste lovende takter, Savannah Francis, slo et innlegg i Arna-Bjørnars tverrligger, var det innbytter Synnøve Hafnor som reagerte raskest i boksen og dunket inn utligningen, til stor jubel fra tilskuerne i Nordlandshallen. 

Dermed endte det 2-2 i seriepremieren, et resultat Grand har klart mest grunn til å være fornøyd med.

Kampfakta: 

IK GRAND - ARNA-BJØRNAR 2-2

Mål Grand: Trine Skjelstad Jensen, Synnøve Hafnor.

Mål Arna-Bjørnar: Amalie Eikeland, selvmål.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.