Ballvirtuousen tilbake i godt, gammelt slag

I første omgang strødde han pasninger i kjent stil som ankermann. Etter pause gjorde han det like bra i en mer offensiv rolle. Mathias Normann hadde en god kamp mot Ull/Kisa, og var en sterkt medvirkende årsak til at Bodø/Glimt til slutt vant 3-1.

Slik leverte Bodø/Glimt-spillerne mot Ull/Kisa:

Ricardo 

Famlete start. Virket usikker flere ganger, men spilte seg opp etter hvert. Noe rufsete i feltarbeidet, men solid med beina. Sjanseløs på Ull/Kisas redusering. 

Emil Jonassen 

Godt med offensivt til tider, men misset i det defensive flere ganger, spesielt før pause. Spilte seg noe opp etter hvilen da samspillet med Trond Olsen begynte å sitte bedre.

Martin Bjørnbak 

Villig med offensivt med ball når han fikk muligheten, og ryddet også opp i duellspilet når han måtte. Hadde, som vanlig, et godt samspill med makker Lode og får sin del av æren for at Ull/Kisa skapte lite offensivt.

Marius Lode 

Avskjærte mange situasjoner med farten sin, og hadde god kontroll defensivt en mot en. Slet noe mer når han ble utfordret i duellspillet, men alt i alt en bra kamp av jærbuingen.

Thomas Jacobsen 

Sliter i posisjoneringsspillet defensivt. Ble tidvis liggende langt inne i egen boks når Ull/Kisa angrep, og klarte heller ikke å markere seg spesielt mye offensivt. 

Vegard Leikvoll Moberg 

Som alltid velvillig med offensivt og hadde en voldsom energi i spillet sitt. Fikk nok en gang med seg målpoeng når han var nest sist på ballen før Drages ledermål. Også flink til å komme etter og jage scoringsposisjoner når Glimt angrep.

Mathias Normann 

Var mannen Glimt-spillerne så etter i det oppbyggende spillet. Han svarte på tilliten med å levere fra seg en rekke strålende pasninger i det oppbyggende spillet. Leste spillet godt, selv om han brukte noe lang tid med ball enkelte ganger. Endelig begynner Normann å ligne på spilleren som tok Tippeligaen med storm i 2016.

Thomas Drage 

Scorte kampens og sitt første Glimt-mål etter 31 minutter. Viser i perioder hvor god han er med ballen, men har åpenbare svakheter tempomessig, noe som særlig blir synlig når han flyttes fra inderløper til ving etter pause. Byttes ut for Mladenović etter 71 minutters spill. 

Jens Petter Hauge 

Hadde slitt med sykdom tett opp til kampen og spilte heller ikke bra før han ble byttet ut til pause. Var lite involvert i spillet og fikk ikke til stort på sin høyrekant, utover å være med i oppbyggingen av ledermålet til Drage. Prøvde etter beste evne å hjelpe Jacobsen defensivt når Ull/Kisa angrep, og skal få honnør for det.

Kristian Fardal Opseth 

Setter inn 2-0 med en vakker volleyscoring, og er generelt flink til å involvere seg i offensivt. Får ikke alltid like god service av lagkameratene rundt seg, men er et konstant oppspillspunkt og uromoment på topp. Må for alvor ha gjort spissplassen til sin egen nå.

Trond Olsen 

Fikk målgivende på 2-0-målet, og kunne hatt enda flere. Får en rekke innleggsmuligheter fra sin venstrekant som blir for upresise, og brant i tillegg en scoringsmulighet etter 2 minutters spill. Likevel Glimts farligste spiller offensivt, og viste tidvis prov på at nivået hans ligger noen hakk over OBOS-ligaen.

Inbyttere:

Ulrik Saltnes 

Kom inn ved pause og leverte en solid andreomgang som ankermann. Ikke den samme virtuosen med ball som Mathias Normann, men bidro med duellstyrke og kraft. Involverte seg også offfensivt flere ganger, og kunne, med litt flaks, hatt enda en scoring utover den han satte inn helt på tampen.

Nemanja Mladenović - 

Kom inn for Thomas Drage etter 71 minutters spill, og gjorde sitt ytterste for å markere seg offensivt. Slet likevel med presisjonen og markerte seg mest med upresise skudd og pasninger de 20 minuttene han fikk.

Kachi - 

Fikk de siste fem minuttene for Opseth, uten å markere seg spesielt mye.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.