Til helga blir det offisiell åpning av Keiserstien. Dronning Sonja kommer for å kaste glans over åpningen.

Kongelig åpning
av Keiserstien

Søndag 19. juni skal den nye Keiserstien offisielt åpnes, og det av selveste Dronning Sonja.

– Forhåpentligvis rammet inn av mange turglade bodøværinger. Dronningen skal selv gå fra Turisthytta til Keiservarden, og skal etter planen være på toppen rundt klokka 20, skriver Bodø Energi i en pressemelding.

Pengemangel

For Bodø Energi var bidraget til byggingen av Keiserstien et naturlig valg som byjubileumsgave. At Keiserstien skulle stå klar til en kongelig åpning, var slett ingen selvfølge. Det så lenge ut til at hele prosjektet skulle strande på grunn av pengemangel.

– Vi var klar over at prosjektet var blitt skrinlagt på grunn av manglende finansiering, og vi tok selv initiativ til å løse dette.

Til et 200-års jubileum ønsket vi å bidra med en gave med varig verdi, og som kunne komme mange av byens innbyggere til del. At gaven i tillegg er bra for folkehelsen er et stort pluss, sier administrerende direktør i Bodø Energi Arne Juell.

Setter opp busser

Nå oppfordrer han alle som har lyst til å være med på markeringen om å være på toppen i god tid før den offisielle markeringen starter rundt klokka 20.

– For å unngå veldig mye kø, oppfordrer vi alle til å ta turen opp i forkant, sier Jubileumssjef Tomas Lønsetteig.

Folk anmodes om å la bilen stå for å begrense trafikken opp til turisthytta og til Maskinisten. NM på sykkel pågår samtidig, og fremkommeligheten i Bodø sentrum vil være begrenset. Det vil bli trafikkregulering opp til turisthytta i tidsrommet kl. 18-19, men det settes opp busser fra Energihuset på Rønvikleira for alle interesserte.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.