Bodøs egen Harald Bodøgaard og Magne Furuholmen har møttes før. Gjensynsgleden var stor, og de var til tider utilgjengelig for omverdenen mens de diskuterte mulige fremtidige prosjekter og muligheter. Foto: Rune Kr. Ellingsen

Kongelig vernissage i kunstforeningen

Over 100 mennesker fikk med seg åpningen av kunstutstillingen "Texture", som er et samarbeidsprosjekt mellom Magne Furuholmen og H.M. Dronning Sonja.

– Mye erfaring og klokskap

Åpningen ble foretatt av ingen ringere enn ordfører Ida Pinnerød, og både rådmann Rolf Kåre Jensen og en rekke lokale notabiliteter var tilstede.

– Nettopp kombinasjonen av kunst og natur er noe vi får uttrykt i denne utstillingen. Jeg har en følelse av at det er mye erfaring og klokskap i disse bildene, sa Pinnerød og ønsket utstillingen hjertelig velkommen til Bodø.

Bildene vakte begeistring blant de fremmøtte. Foto: Rune Kr. Ellingsen

Egen stiftelse

Dronningen selv var ikke tilstede, men var representert ved hoffsjef Gry Mølleskog, som forøvrig er født og oppvokst i Bodø.

Journalisten skal ikke gjøre noe forsøk på å vurdere utstillingen "Texture", men den er et samarbeide mellom dronningen og Magne Furuholmen. Enkelte av arbeidene har de også gjort sammen. Bildene høstet mange lovord fra de fremmøtte. Inntektene fra salg av arbeider går rett til dronningens stiftelse QSPA - Queen Sonja Print Award.

Hoffsjef Gry Mølleskog representerte H.M. Dronning Sonja under åpningen. Mølleskog er opprinnelig bodøjente, og har ledet hoffet siden 2015. Foto: Rune Kr. Ellingsen

Kjærlighet og fascinasjon

I presentasjonen av utstillingen heter det at "H.M. Dronningens fotografier reflekterer en stor kjærlighet og fasinasjon for natur, og viser detaljer fra turer rundt i Norge og i utlandet. I disse nye opplagene har Dronningen utviklet et friere uttrykk som har tatt henne bort fra de tidligere fotogravyrene og arbeidene er nå mer maleriske og eksperimentelle. Furuholmen har valgt å starte med bilder av sine egne ubrente keramiske skulpturer som en form for natur i seg selv".

Utstillingen henger i Bodø kunstforening frem til 2. april.

Over 100 mennesker møtte frem til åpningen av utstillingen "Texture". Foto: Rune Kr. Ellingsen

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.