Thomas Litangen spontanflyttet til Henningsvær for å finne seg selv. I stedet fant han inspirasjonen til en helt ny festival. Arkivfoto

Kråkesølv-Thomas starter trevarefestival

Det kommer stadig nye tilskudd til den norske festivalsommeren. Straks færre av dem har så musikalsk kompetente grunnleggere som den nye festivalen,  som skal gå av stabelen i Henningsvær siste helga i juli.

LES MER: Festivalen ble en braksuksess. Nå legges neste års billetter ut.

En fjelltur og noen pils, vips så var festivalen født

Thomas Litangen flyttet brått til Henningsvær tidligere i år, for å finne seg selv. I stedet fant han inspirasjon til en helt ny festival.

– Jeg var på besøk hos noen venner i Henningsvær i sommer, og kom i kontakt med gutta bak Trevarefabrikken, et 2.000 kvadratmeter stort fabrikklokale. De hadde laget en liten bar ved sjøkanten som de kalte Trevarebaren. Vi gikk en fantastisk tur opp på Festvågtinden, og etterpå satte vi oss i Trevarebaren. Etter noen pils nede ved havet, var frøet sådd, skriver Litangen på facebooksiden sin.

Og sånn ble det. 24. - 26. juli går verdens første Trevarefest av stabelen.

– Vi kom i snakk i sommer, og jeg fant ut at hit skal jeg flytte. Og så fant vi ut at her må vi bare lage en festival, sier en lattermild Thomas Litangen til Bodø Nu.

LES MER: Parken utsolgt på 17 minutter - igjen.

Liten og intim festival

Litangen er fortsatt hemmelighetsfull når han blir spurt om hvilken musikalsk profil festivalen skal legge seg på. Men litt kan han si.

– I det landskapet som festivalen skal foregå i, er det klart at vi må inkludere naturen. Musikkmessig er det ikke så mye som er avklart ennå, men det er jeg og Sondre Justad som står bak det. Så vi satser på å lage en hyggelig festival, med artister vi liker, og som vi tror kommer til å like Henningsvær.

Og billettene blir eksklusive.

– Dette kommer til å bli en ganske liten sak, med intim stemning. Vi satser på å legge ut 500 billetter, og har fått ganske god respons. Så jeg tror nok at de billettene går ganske raskt, sier Litangen.

LES MER: Gir seg på topp - igjen.

Jobber fortsatt mye i Bodø

Henningsvær har allerede en festival, Codstockfestivalen. Han er ikke bekymret for at den ene skal ødelegge for den andre.

– Nei, festivalen vil nok trekke en litt yngre målgruppe enn den andre festivalen som er populær her, som er en bluesfestival. Vi satser på å bli et friskt pust her.

Selv flyttet Litangen nokså plutselig fra Bodø til Henningsvær.

– Ja, hvordan havnet du i Henningsvær?

– Det er et godt spørsmål. Henningsvær er en fin plass, og jeg jobber fortsatt mye i Bodø, men da fra Henningsvær, avslutter Litangen.

LES MER: Vil plante neste Bodøbølge.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.