Marius Madsen og Benjamin Toftebakk med en modell av Batteri Dietel i Steigen. Alt laget av gjenbrukte materialer. Arkivfoto: Susanne Forsland

100 elever skal pynte Nordlandskonferansen

Årets tema på Nordlandskonferansen er «Grønt skifte», og det tar Nordland fylkeskommune på alvor også på det arrangørmessige plan, skriver Nordland fylkeskommune på sine nettsider.

LES MER: Skal revolusjonere kraftproduksjonen.

Vil vise det grønne skiftet

– Grunnen til at vi har utfordret Kreativt gjenbrukssenter i Salten til å lage dekorasjon til scenen og bordpynt til festmiddagen på Nordlandskonferansen, er for å vise det grønne skiftet i praksis og hvordan gjenbruk kan gi kreative, utfordrende og morsomme resultater, sier Tommy Nilsen som har ledet arbeidet med årets Nordlandskonferanse. En skulptur av Valter Eriksen, laget på gjenbrukssenteret, vil også smykke ut scenen i Stormen konserthus der selve konferansen foregår.

Nordlandskonferansen arrangeres 11. og 12. januar, med mellom 300 og 400 deltakere fra hele fylket.

– Kreativt gjenbrukssenter gir kommende generasjoner informasjon, kunnskap og motivasjon til å drive med gjenbruk. Det bidrar til å skape bevissthet om den sirkulære økonomien, som er viktig i det grønne skiftet. Derfor passet det som hånd i hanske for Nordlandskonferansen å gi nettopp dette oppdraget til gjenbrukssenteret, sier han.

- Det var veldig stas å få dette oppdraget, sier leder Nina Morvik ved Kreativt gjenbrukssenter. Vi er glad for å kunne delta og bidra på relevante arenaer som denne og fremme vår hjertesak, gjenbruksinnovasjon.

LES MER: Nord universitet løftes frem: – Miljøer i verdenstoppen.

Miljøagentene i Bodø holder til ved Salten gjenbrukssenter. Arkivfoto

– Staselig oppdrag

Over 100 elever har deltatt i arbeidet, som har vært tverrfaglig.

– I tillegg til at elevene jobber kreativt får de blant annet også lest og lært om fylket de bor i underveis, sier hun.

Kreativt gjenbrukssenter i Salten (KgS) åpnet dørene høsten 2012 og tilbyr en kreativ og skapende arena for barn og unge ved bruk av overskuddsmaterialer fra lokale bedrifter. KgS er et framtidsrettet kompetansesenter innen gjenbruksinnovasjon. Senteret ser gjenbruksinnovasjon som et viktig konkurransefortrinn og en nødvendighet for å lykkes i framtida med å skape nye arbeidsplasser, utvikle nye produkter og håndtere miljøutfordringene.

KgS har utviklet ulike pedagogiske metoder og konsepter som stimulerer de entreprenørielle egenskapene og hever miljøbevisstheten.

LES MER: Iris Salten avskaffer søppelet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.