– Nå gir vi gass. Rognan har et stort potensiale, sier kommende styreleder i nye Rognan hotell, Roger Øksheim til Bodø Nu. Foto: Sverre Breivik

De har kjøpt Rognan hotell

Selskapet Edelfisk, som er eid av Edelfarm på Rognan og Wenberg Fiskeoppdrett på Fauske har kjøpt Rognan Hotell. Det melder selskapet på sine nettsider.

Hotellet var tidligere eid av Norlandia-kjeden.

Skal pusse opp

Kjøpesummen er foreløpig hemmelig, men overtakelsen skjer 1. mars.

– Dette blir spennende, sier styreleder Roger Øksheim i Edelfisk til Bodø Nu om investeringen.

De nye eierne går omgående i gang med å renovere hotellet.

– Vi skal gjøre en skikkelig ansiktsløftning inne i restaurantdelen, både i første og andre etasje. Der skal vi servere både lunsj og middag. Det bør jo være mulig å kunne få seg en ordentlig søndagsmiddag på Rognan uten å måtte kjøre ut av bygda, sier Øksheim.

Selv blir han styreleder i det som fortsatt blir hetende Rognan hotell.

– Stort potensiale på Rognan

Årsaken til at Edelfisk nå svitsjer fra laks til hotell er enkel, i følge Øksheim.

– Det er ikke så veldig mange vekstmuligheter innen laksjebransjen, og da må man finne noe annet å bruke pengene på. Som lokalpatriot ser jeg stort potensiale på Rognan, og hotellet her er veldig viktig både for sentrumsutviklingen og for aktivitetsnivået generelt.

Han mener at Rognan vil være svært attraktivt også i fremtiden.

– Det er vekst i turismen, behov for mer overnatting og bespisning og resten av næringslivet på Rognan går så det suser.

Ordføreren fornøyd

I en pressemelding uttaler Saltdal-ordfører Rune Berg at han er godt fornøyd med at Rognan Hotell er tilbake på lokalt eierskap.

– For oss politisk er denne svært viktig. Det er av stor betydning for utviklingen av kommunen at vi har et levende og vitalt hotell både for fabrikker, næringsliv og kulturfestivaler, sier han.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.