Tusenvis av fotballgale lyttere har fulgt Martin (31) sitt fotballprogram. Nå legger han det ned.

Mellom 9 og 11.000 unike lyttere har de siste fire årene fulgt med når podcasten "Wildcard FC" har kommet ut med ny episode foran hver Premier League-runde. Fra å bli laget i et lite studio på Høgskolen i Oslo har programmet gått til å være ett av flaggskipene til produksjonsselskapet Monster.

– Helt tøvat

– Det hele startet egentlig med jeg jobbet som selger i Securitas og var drittlei av det, forteller Sleipnes om hvordan eventyret startet tilbake i 2013.

– Jeg ville heller gjøre noe mer kreativt, og begynte derfor å tenke på å lage en fotballpodcast. Jeg hadde en kjenning ved navn Christian Wessel som jeg visste jeg ville være uenig med i ganske mange ting. Det tenkte jeg også ville bli ganske underholdende å høre på, så vi mer eller mindre snek oss inn på Universitetet i Oslo og begynte med opptak. Senere fikk vi også med oss Jon Roar Solset som fast programdeltager.

De siste årene har podcasten stabilt hatt mellom 9 og 11.000 lyttere per episode. Totalt har nærmere 700.000 unike hørt på siden oppstarten. 

– Det e helt tøvat, sier Sleipnes om tallene.

Hobbyen har blitt jobb

Da Eurosport overtok rettighetene for Eliteserien i fotball før årets sesong, satset de også stort på et Fantasy-spill i norsk utgave. Sleipnes er i dag programleder for en podcast som tar for seg dette spillet. Det er i hovedsak dette han skal drive med fremover.

– Jobben i Eurosport tar mye tid, så det blir litt befriende å bare ha en ting å konsentrere seg om. I tillegg kan jeg jo nå spille Fantasy Premier League i ro og mak uten å måtte komme med spådommer på lufta som viser seg å ikke slå til i det hele tatt, ler han.

Han ser likevel tilbake på de siste fire årene med stor glede.

– Det er jo faktisk hobbyen min som har blitt til en jobb. "Wilcard FC" har gjort at jeg har fått et levebrød og et navn innen en bransje jeg trives ekstremt godt i. 

Kort forklart er Wildcard FC et program om Fantasy Premier League, et slags tippespill hvor man foran hver runde skal spå hvilke spillere som kommer til å gjøre det best i den engelske toppserien. Spillerne man plukker ut får poeng basert på om de, for eksempel, scorer mål, slår målgivende pasninger eller ikke slipper inn mål.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.