Kristian Fardal Opseth startet sin glimtkarriere med to mål og én straffebom. Foto: Per-Inge Johnsen.

– Jeg bommer ikke to ganger alene med keeper

Bodø/Glimt fikk en tung start på årets sesong da bortelaget Kongsvinger ledet 1-0 på Aspmyra etter førsteomgang. Etter pause brukte Trond Olsen bare tre minutter på å sette inn utligningen, og da Jens Petter Hauge skaffet Glimt straffe bare fem minutter senere, trodde mange at snuoperasjonen ville bli komplett. 

Spissdebutant Kristian Fardal Opseth, som tok turen til Glimt fra Sogndal tidligere i vinter, gjorde seg klar ved straffemerket. Straffesparket ble uheldigvis dårlig utført og Kongsvinger-keeper Alexey Gorodovoi kunne gjøre en enkel redning. 

– Jeg merket at ballen skled av foten, og da ble det dessverre lett for keeper å lese utgangen på skuddet. Det var en svak utførelse, og jeg ble forbanna over å ha kastet bort en slik mulighet til å ta ledelsen i kampen, fortalte den ferske glimtspissen etter kampslutt. 

Fardal Opseth har heller ikke mye erfaring med å ta straffespark de siste sesongene, noe han tror kunne ha litt å si. 

– Jeg spilte nesten ikke noe for Sogndal i fjor, og sesongen før det tror jeg vi kun fikk ett straffespark i løpet av hele sesongen. Da sier det seg selv at selvtilliten kunne vært bedre fra straffemerket, forklarer spissen. 

Stor revansjelyst 

Det som kunne blitt en marerittåpning på glimtkarrieren, skulle likevel vise seg å bli en solskinnshistorie for Fardal Opseth. Ti minutter etter straffemissen hadde han nemlig scoret to mål og sendt Glimt opp i tomålsledelse. 

– Jeg følte meg rimelig skråsikker på at Kristian kom til å slå tilbake da han bommet på straffen. Han er en revansjelysten type, smilte trener Aasmund Bjørkan etter kampen. 

Revansjelysten kunne også Fardal Opseth selv bekrefte. 

– Målene reddet definitivt nattesøvnen min de neste dagene for å si det sånn. Jeg fikk to flotte pasninger fra Normann og Olsen, og da var deilig at jeg fikk satt inn to mål. Jeg bommer ikke to ganger alene med keeper, for å si det sånn, gliser tomålsscoreren. 

Nå ser spissen, som er på utlån til Glimt fram til sommeren, fram til fortsettelsen i Glimt-trøya. 

– Jeg håper og tror at jeg kan bli den målscoreren for Glimt som de ønsker at jeg skal være. Hva fremtiden bringer, vet jeg enda ikke, men jeg har en tett dialog med Glimt og Sogndal hele veien. Nå tenker jeg kun på Glimt og hvordan jeg kan hjelpe laget til opprykk, avslutter Fardal Opseth. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.