En mann i 40-årene, siktet for fem voldtekter, er løslatt av Salten tingrett. Foto: Arkiv

Mannen er siktet for fem voldtekter - i går ble han løslatt

 6. desember i fjor ble mannen, som er i 40-årene, pågrepet av politiet og siktet for fem voldtekter, samt to tilfeller der han skal ha utnyttet stilling, tillits- eller avhengighetsforhold. 

Siden har han vært varetektsfengslet, mens siktelsen er blitt utvidet med tre nye punkter og en ny fornærmet i saken.

– Kan støte rettsfølelsen

Men i går besluttet Salten tingrett å slippe ham fri.

– I går ble mannen framstilt for ytterligere varetektsfengsling i åtte uker, på grunn av at politiet vurderte det slik at det fortsatt forelå bevisforspillelsesfare i saken. I tillegg ble det av politiet begjært ytterligere fengsling med bakgrunn i at lovbruddene han er siktet for kan medføre straff av fengsel i 10 år eller mer, og fordi politiet er av den oppfatning at det foreligger andre forhold i saken som særlig styrker mistanken mot siktede. Politiet mener også at en løslatelse av siktede vil være egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse, skriver politiet i en pressemelding.

Selv om han nå løslates, vil han ha besøksforbud mot de fornærmede.

Hovedforhandlingen i saken er berammet til oktober 2017. 

Opererte som helbreder

– Politiet har siden saken kom opp i juni 2016 hatt en omfattende og bred etterforskning. Det som startet med en anmeldelse fra en av de fornærmede har i dag ført til at mannen er siktet for fem voldtekter, to tilfeller hvor han skal ha utnyttet stilling, tillits- eller avhengighetsforhold og to forhold for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år og ett forhold for i ord å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år gjennom bruk av elektronisk kommunikasjon, heter det i pressemeldingen.

 – Den siktede mannen skal ha brukt ulike metoder for å komme i kontakt med de fornærmede. I noen tilfeller skal han ha brukt sin omgangskrets for å komme i kontakt med unge, sårbare jenter som han har hatt seksuell omgang med ved bruk av vold og/eller trusler. I tillegg har mannen også gjennom kontaktannonser i aviser brukt sine påståtte helbredende evner til å komme i kontakt med andre fornærmede, som han har utnyttet for å få seksuell omgang.  Den siktede har gjennom en årrekke vært aktiv som helbreder. Politiet mener denne aktiviteten, sammenholdt med tidslinjen over når de anmeldte overgrepene skal ha funnet sted, gir grunn til å tro at det er flere fornærmede i denne saken, skriver politiet videre.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.