Marianne Bjørnmyr, her sammen med samboer Dan Mariner, er en av ti unge, nordnorske kunstnere som fikk stipend denne uken. Arkivfoto: Mariell Tverrå Løkås

Marianne er en av ti som fikk stipend

– Vi mottok 50 søknader; 40 fra kvinner og 10 fra menn. Det er mange unge talenter i landsdelen, å velge ut ti var vanskelig, sier styreleder Kjell Olav Pettersen i Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

Han forteller at dette er andre gang stiftelsen deler ut stipend til kulturtalenter.

– Dette er noe vi vil fortsette med, så det er nye muligheter til neste år. Styret har vedtatt at det skal settes av midler fra Sparebankstiftelsens gavefond til å dele ut inntil ti talentstipend årlig.

Stipendet er tiltenkt unge talenter bosatt i Nord-Norge som driver med scenekunst, visuell kunst, film, musikk eller litteratur. Søkere må være mellom 18 og 35 år, og ha et oppriktig ønske om å videreutvikle sitt talent gjennom faglig utvikling.

Stiftelsen har hatt god hjelp fra kulturinstitusjoner i landsdelen underveis i søknadsprosessen. Disse har vurdert søknader fra talenter innenfor sitt fagområde, og har kvalitetssikret kandidatene og de utdanningene de har søkt om støtte til.  

Til sammen ble det utdelt stipend for kroner 1 046 000.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.