GODT HUMØR: – Jeg blir rett og slett i godt humør av å jobbe sammen med de flotte folkene i Coop Nordland, sier Hermod Strømsnes (t.h). Her i munter samtale med Erlend Hagstad, fryseansvarlig på OBS på City Nord.

Med butikken i blodet

– Jeg klarer bare ikke å la være.

Prosjektleder Hermod Strømsnes (63) i Coop Nordland flirer godt når han minnes historien fra søta bror. Den forteller også det meste om mannen som begynte sin karriere hos Sambo på begynnelsen av 1970-tallet, fortsatte med 29 år i NKL før han via Sambo endte opp i Coop Nordland.

 TRYGT I HAVN
Dette er mannen som år etter år har sørget for at ombygginger og nye prosjekter kommer i mål på tid og i henhold til budsjett.

– Ingen dag er lik og det er mye av fascinasjonen med jobben. Selvfølgelig er det tidvis mange baller i lufta, men jeg liker at det skjer noe.

Saken fortsetter under bildet.

 ALLTID NYE PLANER: Hermod Strømsnes finsjekker plantegningene for nye Coop Extra på Sortland. – Hver eneste lyskilde må være rett plassert. Detaljer er hele grunnlaget for suksess, sier samvirkeveteranen.

Han har nylig gjort seg ferdig med ombygging av Prix på Røkland og nå er det en helt ny Extra på Sortland som står på arbeidslista.

Og når Strømsnes setter opp kjøreplaner er det absolutt ingenting som er overlatt til tilfeldighetene. De inneholder alt fra paller med innredning til varer, sikkerhetsløsninger, lys og helt ned til kake og blomster til åpningsdagen.

EN DANSK BOM
Det er ikke alltid det går knirkefritt. Som da han og en montør landet i Alta med beskjed om at innredningen fra den danske leverandøren lå på et lager rett i nærheten. ”I nærheten” skulle vise seg å være Bjerkvik – 476 kilometer unna.

– Det ble litt nattjobbing, for å si det sånn.

Strømsnes har for lengst rukket å bli en levende legende innen Coop Nordland og nå har kollegene kåret ham til månedens servicemedarbeider. En heder som kom som et sjokk på 62-åringen.

– Helt ufattelig. Men veldig stas!

Saken fortsetter under bildet.

UFORBEDERLIG ORDENSMANN: Midt under fotograferingen må Hermod Strømsnes bare rydde litt i hyllene. – Det ligger i blodet, jeg klarer ikke å la være.

FLOTTE FOLK
Strømsnes er mannen folk ringer når de har et problem i butikken. Med sin brede erfaring er det ikke den ting prosjektlederen ikke klarer å finne en løsning på.

Selv synes han dette er hyggelige utfordringer.

– Det å være i daglig kontakt med alle de flinke og engasjerte folkene ute i butikkene til Coop Nordland er en sterk motivasjon til hele tiden å yte det beste.

FISKEFRELST
Når Strømsnes skal koble av, setter han fort kursen mot barndomshjemmet på Kjerringøy hvor han gjerne jakter på sjøørreten med en 15 grams, sort Møresilda. Den personlige rekorden er på 3,8 kilo.

– Jeg har laget en liten kokeplass nede ved havet hvor fisken kan tilberedes direkte.

Og Strømsnes har sin helt personlige definisjon på hva som er ferskfisk:

– Når du tar lokket av kjelen så skal fisken fortsatt se forundret ut.

HUMOR ER VIKTIG
For å få litt mer tid til fristedet på Kjerringøy har Strømsnes gått ned til 70 prosent stilling og har investert i en Ferguson 690 med frontlaster.

Saken fortsetter under bildet.

@ ELSKER BUTIKKER: – Jeg må bare innrømme det. En velordnet butikk gir meg harmoni, det motsatte gjør at jeg klør i fingrene etter å rydde opp, sier Hermod Strømsnes.

Men fortsatt er det butikker, planløsninger og innredninger som står øverst på prioriteringslisten for mannen som i mange år elsket å sette tittelen Cand Reol under navnetrekket sitt.

– Det er viktig med humor i hverdagen og heldigvis er Coop Nordland og forbrukersamvirket kjent for nettopp dette, sier Strømsnes.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.